...

Bietensalade met bulgur, walnoten en sinaasappelvinaigrette

door | 12 apr 2021 | Adv, bieten, linzen, Recepten, rode biet, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

De rode biet is een enorm voedzame en lekkere groente! De vrolijke rode kleur geeft elke maaltijd een feestelijk tintje. Vandaag serveren we een goedgevulde plantaardige bietensalade met bulgur en linzen, walnoten, een sinaasappelvinaigrette en verse dille!

Rode bietenblokjes van Bonduelle
Zelf bieten koken en snijden kost redelijk wat tijd en kan voor roze vlekken zorgen! Wil je een heerlijke, gezonde salade in een handomdraai op tafel zetten? Dan kan je het jezelf makkelijk maken met de kant-en-klare gestoomde rode bietenblokjes van Bonduelle. De rode bietenblokjes worden kort na de oogst gestoomd in het blik. Het stomen geeft de rode bietjes een goede bite, een mooie rode kleur en daarnaast wordt ook de smaak veel beter behouden dan wanneer je ze zou koken. Naast de bekende blikken van Bonduelle zijn er ook Mini’s! 🙂 Deze zijn ideaal om op voorraad te hebben en dit formaat is daarnaast ook heel geschikt om je salade net dat beetje extra groente, kleur en bite te geven. En geen leftovers, daar houden wij van!

Ingrediënten
Voor 2 personen
1 verpakking Bonduelle rode bietenblokjes (2 Mini’s)
1 blik Bonduelle linzen (160 g), uitgelekt
100 g bulgur
½ komkommer, in halve maantjes
25 g rucola
2 el kappertjes
20 g walnoten, gehakt
10 g verse dille (evt. extra ter garnering), grof gesneden

Voor de sinaasappeldressing
1 kleine sinaasappel, het sap
1 el extra vierge olijfolie
15 g mosterd
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Kook de bulgur volgens de verpakking, zet daarna apart om af te koelen.
  2. Meng de ingrediënten voor de salade in een grote kom. Begin met het mengen van de bulgur en linzen, voeg daarna de rode bietenblokjes, komkommer, rucola, kappertjes en verse dille toe.
  3. Maak ondertussen de sinaasappelvinaigrette: meng de ingrediënten in een kommetje en roer goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng de sinaasappelvinaigrette door de bietensalade en garneer met walnoten en eventueel nog wat extra verse dille. Eet smakelijk!

WINACTIE! WIN EEN BONDUELLE MINI PAKKET EN DE VEGABIJBEL
Wil jij de mini verpakking rode bietenblokjes ook proberen in een bulgursalade of misschien wel in een ander gerecht?😋  Dan hebben we leuk nieuws!🥳  We mogen van Bonduelle namelijk 3x een pakket vol met alle lekkere varianten van Bonduelle Mini’s met het kookboek Vegabijbel weggeven🤩  Wil je meedoen en kans maken op dit leuke pakket boordevol inspiratie?🎁  Laat ons weten welk recept jij zou maken met de rode bietenblokjes van Bonduelle!👩🏼‍🍳  Meedoen kan door een reactie achter te laten onder dit recept op de website, Instagram of Facebook! We zijn benieuwd naar jullie recepten 🤗

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet recept met de producten van Bonduelle? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Bietensalade met bulgur, walnoten en sinaasappelvinaigrette
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 21 Review(s)
Robin Walrecht
Volg Robin

Robin Walrecht

Vegan Foodie at De Hippe Vegetariër
Robin is een echte plantaardige foodie en feminist. Zij is dol op koken en staat graag uren in de keuken om voor haar vrienden iets lekkers te maken. Elke zondag staat in het teken van het testen van vegan baksels, die zij dan mooi op de foto zet. Ook is zij altijd op de hoogte van de nieuwste food trends – die zij dan het liefst ook allemaal zelf uitprobeert!
Robin Walrecht
Volg Robin

18 Reacties

  1. Carolien

    Klinkt heerlijk, dit ga ik van de week maken!
    Ik doe ook graag mee met de winactie! Ik zou dr bietenblokjes gebruiken voor mijn favo smoothie met rode biet, banaan en blauwe bessen!

    Antwoord
    • Daniëlle van Kampen

      Beste Carolien,

      Helaas is de winactie al een tijdje geleden geëindigd. Er komen zeker nog meer leuke acties aan, dus houdt goed onze social kanalen, nieuwsbrief en blog in de gaten om mee te doen 🙂

      Groetjes,
      Daniëlle

      Antwoord
  2. Anne

    Aaaah wat een leuk pakket! Ik doe graag mee 🙂

    Antwoord
  3. Jeanne

    Ik heb het recept al uitgeprint. Dat is het begin van het te maken. He t lijkt me heerlijk!

    Antwoord
  4. Annemarie

    Ik doe graag mee!
    Ik zou in elk geval deze vegan salade maken, klinkt heerlijk.
    En daarnaast een lekkere bietenstamppot, met aardappels, ui, raapsteeltjes, een zuur appeltje erdoor en rooktofu. Mjam!

    Antwoord
  5. Priscilla

    Nog niet gemaakt maar ik ga de bietenblokjes deze week gelijk bestellen bij mijn boodschappen en de salade maken. Zelf maak ik bietensalade met appel, augurk en blokjes aardappel met een saus van olie, mosterd, suiker, azijn, tijm en sinaasappelsap (lijkt hier wel wat op).

    Antwoord
  6. Ellen Schouten

    Dit recept ga ik zeker maken!
    Ik hou van rode bietjes!
    Tot nu toe mijn favoriete recept met rode bietjes is een salade met; rode bietjes , veldsla, plakjes peer, geitenkaas, pecannoten en balsamico crème!!

    Vanaf nu ga ik de handige mini verpakking bietjes gebruiken, scheelt een hoop geknoei met hele bietjes)

    Hoop het pakket te winnen om nog meer leuke variaties te maken!!

    Antwoord
    • Daniëlle van Kampen

      Hi Ellen,

      Lekker bezig! De verpakking is inderdaad ideaal om zo te gebruiken! 🙂

      Groetjes,
      Daniëlle

      Antwoord
  7. ellen

    Oehh dat is lekker! Dille met bietjes!

    Ik ben ook fan van poke bowls, dus zou de bietenblokjes toevoegen aan mijn poke bowl met witte (of wilde of zwarte) rijst, plakjes avocado, fijngesneden lente ui, blokjes mango, fijngesneden koriander, gebakken zoete aardappel, blokjes vis zoals gerookte forel of zalm, sojasaus en chillisaus. Hoe meer kleuren hoe beter! 🙂

    En als ik dan nog wat bietenblokjes over heb, zou ik ze toevoegen aan een smoohie met wortel, bleekselderij, sinaasappel en appel.

    Of toch bietensoep met geitenkaas en verse tijm…

    Ik krijg spontaan trek en zin om de keuken weer in te duiken

    Groetjes,
    Ellen

    Antwoord
    • Daniëlle van Kampen

      Hi Ellen,

      Wat heerlijk! Jouw idee voor de smoothie is ook zeker een leuk recept voor de zomer! 🙂

      Groetjes,
      Daniëlle

      Antwoord
  8. Caroline

    Ik vind de miniblikjes van Bonduelle echt een uitkomst! Mik ze overal doorheen Maak er vaak poké bowls mee en daar zou ik de rode bietenblokjes ook voor gebruiken. Lekker met quinoa, hummus, edamame, komkommer, paprika, hennepzaad en pompoenpitten mmm

    Antwoord
  9. Anita H.

    Ik eet vrij vaak rode-bietensalade. (Tot nu toe van gekookte rode bieten die ik zelf in blokjes snijd.) Met mayo, beetje appelazijn en wat kruiden en specerijen. Simpel, gezond en lekker.

    Antwoord
  10. Lonneke

    Het recept is echt heerlijk zojuist gemaakt en zelfs de kinderen vonden het lekker! Een ander recept dat ik zeker ga proberen is een salade van rucola met geitenkaas en de bieten blokjes. De winactie komt hier heel goed van pas dus hopelijk maak ik een kans.

    Antwoord
    • Daniëlle van Kampen

      Hi Lonneke,

      Wat goed dat jullie het recept zo lekker vonden! Veel succes met de winactie! 🙂

      Groetjes,

      Daniëlle van Kampen

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt