Ken jij de supergroente Bimi® broccoli al? Om te laten zien dat Bimi® ontzettend veelzijdig is, gingen wij de uitdaging aan en zetten wij Bimi® op de kaart. De enige echte Bimi® Battle tussen Chef met Lef en De Hippe Vegetariër is een feit! Vandaag is het tijd voor de kook-battle, met op het menu: Thaise noedelsoep met kokosmelk, Bimi® en champignons! Wil je supersnel zien hoe dit recept gemaakt wordt? Bekijk dan eerst de video!
Bimi®
Ken jij Bimi® al? Deze groente ziet er uit als slanke broccoli, maar is dus een groentesoort op zich: de Bimi® broccoli. Deze nieuwe favoriet kan je heel makkelijk gebruiken in snelle gerechten. Bimi® is namelijk ontzettend snel klaar (in ongeveer 5 minuten) en ziet er ook nog eens heel mooi uit in bijvoorbeeld een wokgerecht, pastaschotel of bij je AVG-tje. Daarnaast is Bimi® een soort supergroente, dit om zijn hoge gehalte aan vitamines, mineralen en glucosinolaten (natuurlijke gifstoffen die het lichaam beschermen).
Ingrediënten
voor 4 personen
1 ui, fijngesneden
50 g wortels, in plakjes
1 chilipeper, in plakjes
2 cm gember, geschild en geraspt
400 ml kokosmelk
500 ml groentebouillon
400 g Bimi® broccoli, doormidden gesneden
250 g champignons, in vieren
2 limoenen
225 g rijstnoedels
10 g koriander, grof gehakt
zonnebloemolie
zout en peper
https://youtu.be/UITHRMhK9ZA
Bereidingswijze
- Verhit wat olie in de kookpan en fruit de ui glazig. Voeg de wortel, chilipeper en gember toe en roerbak 2 minuten mee.
- Voeg de kokosmelk en groentebouillon toe en breng langzaam aan de kook. Voeg de Bimi® en champignons toe wanneer het mengsel kookt. Kook 5 minuten door en zet het vuur daarna uit.
- Breng op smaak met het sap van 1 limoen, zout en peper. Snijd de andere limoen in 4 partjes.
- Plaats de noedels 2 minuten in een ruime pan met kokend water. Giet de noedels af en spoel af met koud water.
- Verdeel de noedels over diepe borden of soepkommen. Schep de bouillon met de groente erover en garneer met koriander en een partje limoen.
Heb jij dit recept met Bimi® gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Spaghetti aglio olio met bimi en zalm
Personen: 2 personen
Ingrediënten
200 gr spaghetti
5 el olijfolie
3 teentjes knoflook fijngehakt
1 tl gemalen chili flakes
30 gr parmezaan fijngeraspt
1 el verse peterselie gehakt
300 gr zalmfilets
200 gr bimi
versgemalen peper
Bereidingswijze
Was de bimi en snij een dun plakje van de onderkant.
Kook de spaghetti in een snufje zout volgens de aanwijzigingen op de verpakking in een grote pan.
Zet in de laatste 7 minuten van de kooktijd een stoommandje of vergiet op de pan en leg de bimi erin en leg het deksel erop. (Of stoom de bimi op een manier van stomen zoals je gewend bent)
Verwarm de olijfolie in een hapjespan of wok en voeg de knoflook en de rode peperflakes toe.
Laat op een heel laag pitje 5 minuten staan, onder af en toe roeren.
Bak ondertussen de blokjes zalmfilet in een scheutje olijfolie in ca 2 minuten per kant.
Voeg de spaghetti, parmezaan en gehakte peterselie toe aan de knoflookolie. Meng goed door elkaar en warm nog even kort door.
Meng de bimi en zalm er doorheen.
Verdeel de spaghetti over de borden en strooi er wat versgemalen peper, versgehakte peterselie en fijngeraspte parmezaan overheen.
Hoi Nina, bedankt voor het delen van jouw favoriete Bimi recept, wat leuk!! Het klinkt wel ontzettend lekker hoor dit pastagerecht. Wij zouden dit recept graag een keertje maken, maar dan zonder zalm natuurlijk 🙂
Hallo,
Voor hoeveel personen is die noedelsoep met Bimi.
Ziet er heerlijk uit en ga hem gauw maken,
Hoi Loes, dit recept is voor 4 personen 🙂 Veel kookplezier!