...

Midden-Oosterse bloemkoolcouscous met ovengroente

door | 10 dec 2022 | Adv, Basis, bloemkool, courgette, Groenteschotel, paprika, Recepten, Salade, Snel klaar, Vegan, wortels

Print Friendly, PDF & Email

Koken met groente saai? Echt niet Kies je groente, geef deze smaak met kruiden en specerijen en je genieten! Wij kiezen als basis van dit gerecht voor de groentehack ovengroente en toveren dit om tot een verwarmend gerecht. Vandaag: Midden-Oosterse bloemkoolcouscous met ovengroente!

Ingrediënten
voor 4 personen
voor de Midden-Oosterse bloemkool couscous:
2 verpakkingen (800 g) AH Bloemkoolcouscous met paprika, tomaat en koriander
1 citroen
50 g amandelen
1 el zonnebloemolie

voor de ovengroente hack:
1 verpakking (600 g) AH Ovengroente courgette, rode paprika & peen
2 el olijfolie
3 tl ras-el-hanout kruiden

Bereidingswijze
voor de groentehack ovengroente:
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Doe de ovengroente courgette, rode paprika & peen in een kom en voeg hier de ras-el-hanoutkruiden en de olijfolie aan toe. Schud door elkaar en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de ovengroenten 25 minuten in de oven terwijl je ze halverwege de kooktijd een keer omschudt.

Tip! Kijk de video met instructies om de groentehack ovengroente te maken. Zo kan jij zelf ook aan de slag, hier je vind de groentehack ovengroente!

voor de Midden-Oosterse bloemkool couscous:
1. Hak de amandelen grof en pers de citroen.
2. Verhit zonnebloemolie in een wokpan en wok de bloemkoolcouscous in 2 minuten beetgaar. Voeg het citroensap en de gehakte amandelen toe aan de pan en roer de bloemkoolcouscous nog een keer goed door.
3. Serveer de bloemkoolcouscous met de geroosterde ovengroente.

Heb jij dit recept gemaakt of heb jij een ander favoriet recept voor deze groentehack? Laat het ons weten of deel een foto van jouw creatie met ons via Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Midden-Oosterse bloemkoolcouscous met ovengroente
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

4 Reacties

  1. liesbeth Boelens

    Is de hippe vegetarier een onderdeel van de AH? Vreemd!!! Ik ben vegetarier ook om de natuur en het milieu te beschermen. Daar is AH niet bepaald een voorbeeld van. Jammer dat ik via deze site een reklame krijg voor AH. De ekoplaza of de regio (bio) boer oke. Maar voorgesneden in een plastic zak. Ik heb een aantal gerechten waren heel lekker. Maar hier haak ik af.

    Antwoord
    • Karlijn Swaen

      Hi Liesbeth,

      Nee wij zijn geen onderdeel van de Albert Heijn. Ik begrijp waar jij vandaan komt, maar je kunt bedenken dat de door jou benoemde winkels niet voor iedereen erg toegankelijk zijn. Wij willen met dit recept laten zien dat je ook op een enorm gemakkelijke manier vegetarisch kunt eten!

      Groet,
      Karlijn

      Antwoord
  2. j.c.kapteyn@zonnet.nl

    hoi lieske,
    heb het gecombineerd met een pasta van linzen, óók een goede combi,
    het is lekker,
    grt. jack

    Antwoord
    • Sammie Eslamimoghaddam

      Hi Jack,

      Dat klinkt hartstikke lekker! Goede tip, dat gaan wij ook eens proberen!

      Groetjes,

      Sammie

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt