...

Bloemkoolrijst met paprika, peterselie, mango en cashews

door | 15 sep 2017 | bloemkool, bonen, Glutenvrij, Paleo, paprika, Raw Food, Recepten, Salade, Snel klaar, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente en fruit. Onder andere met dit kleurrijke recepten voor lichte bloemkoolrijst met paprika, sappige mango en vullende cashewnoten. Ideaal als lunch (to go) of licht diner.

Wat heb je nodig voor 1 bord?

  • 250 gram bloemkool (circa ¼ bloemkool)
  • ½ rode paprika
  • 3 eetlepels zwarte bonen (circa 100 gram)
  • 10 peterselieblaadjes
  • 2 eetlepel mangoblokjes (circa 50 gram)
  • 1 eetlepel cashewnoten (circa 25 gram)
  • 1 snuf paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je de bloemkoolrijst met groenten?

  1. Snij de bloemkool en de stronk in grove stukken
  2. Doe de bloemkool in een blender met peper en zout naar smaak en pulse totdat er een grove korrel ontstaat (niet te lang, dan wordt het pap!)
  3. Snij de rode paprika en mango in blokjes
  4. Doe de bloemkoolrijst op het bord en verdeel de paprika en zwarte bonen erover
  5. Breng op smaak met paprikapoeder en zout en peper
  6. Garneer met peterselieblaadjes, mangoblokjes en cashewnoten

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Met dank aan Shutterstock voor de bloemkoolrijstfoto’s.

Summary
recipe image
Recipe Name
Bloemkoolrijst met paprika, peterselie, mango en cashews
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt