Bloemkoolrijst met wortel, munt, granaatappelpitjes en pistache
Isabel Boerdam

Bloemkoolrijst met wortel, munt, granaatappelpitjes en pistache

vrijdag 13 oktober 2017
Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente en fruit. Onder andere met dit kleurrijke recepten voor lichte bloemkoolrijst met gekruide wortels, frisse munt en vullende kikkererwten. Ideaal als lunch (to go) of licht diner.

Wat heb je nodig voor 1 bord?

  • 250 gram bloemkool (circa ¼ bloemkool)

  • 2 in ras el hanout geroosterde wortels (30 minuten op 200 graden in de oven met ras el hanout)

  • 3 eetlepels kikkererwten (circa 100 gram)

  • 10 muntblaadjes

  • 1 eetlepel granaatappelpitjes (circa 25 gram)

  • 1 eetlepel pistachenootjes (circa 25 gram)

  • 1 snuf ras el hanout

  • zout en peper naar smaak


Hoe maak je de bloemkoolrijst met groenten?

  1. Snij de bloemkool en de stronk in grove stukken

  2. Doe de bloemkool in een blender met peper en zout naar smaak en pulse totdat er een grove korrel ontstaat (niet te lang, dan wordt het pap!)

  3. Snij de geroosterde wortels in plakjes

  4. Doe de bloemkoolrijst op het bord en verdeel de wortel en kikkererwten erover

  5. Breng op smaak met ras el hanout en zout en peper

  6. Garneer met muntblaadjes, granaatappelpitjes en pistachenootjes




Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.