Dacht je dat soep saai was? Helemaal niet! Onze lezer en gastblogger Maartje verrast ons wederom met een heerlijk recept. Vandaag: bloemkoolsoep met mosterd, gember en paprikaspread. Lees hier hoe je deze smakelijke soep maakt!
Ingrediënten
Voor 2 liter soep
45-60 minuten bereidingstijd
1 flinke bloemkool
2 uien
2 tenen knoflook
2 g mosterdzaad
1½ l groentebouillon
1-2 el mosterd
10 g verse gember (of meer naar smaak)
2 el olijfolie
100 g gegrilde paprika (pot)
25 g pompoenpitten
5 g balsamico-azijn
2 g pimenton dulce
1 tl rozemarijn
peper en zout
Bereidingswijze
- Verdeel de bloemkool in roosjes. Eventueel kun je ook het blad en de stronk gebruiken, snijd ze dan in stukjes ongeveer even groot als de bloemkoolroosjes.
- Pel en snipper de uien.
- Pel de knoflook en snijd hem fijn.
- Rooster in een ruime pan zonder olie de mosterdzaadjes ongeveer 2 minuten op laag vuur.
- Voeg de olijfolie en de gesnipperde ui toe en bak de ui op laag vuur tot hij glazig en zacht is, roer regelmatig.
- Voeg de knoflook toe en bak hem even mee. Voeg de bloemkoolroosjes en de bouillon toe en breng alles aan de kook.
- Laat de bloemkool 20 tot 30 minuten koken, tot hij helemaal zacht is.
- Pureer de soep met een staafmixer helemaal glad. Breng de soep op smaak met mosterd, gember, peper en zout.
- Laat voor de paprikaspread de paprika’s een beetje uitlekken en pureer ze samen met de pompoenpitten tot een tamelijk gladde puree. Breng de puree op smaak met de balsamico-azijn, de pimenton, de rozemarijn en zout en peper.
- Serveer de soep gloeiend heet met een schep (of hartje) paprikaspread erin. Serveer de soep eventueel met brood en/of een salade erbij. De spread is ook lekker op brood, of verdund met wat olijfolie als saladedressing.
Ga jij deze heerlijke soep proberen? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in de reacties, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
0 reacties