Boekweitnoedels met aduki bonen en sesam dressing
Isabel Boerdam

Boekweitnoedels met aduki bonen en sesam dressing

maandag 02 oktober 2017
TerraSana, het biologische merk dat je terugvindt in alle eko- en natuurwinkels, vroeg mij dit jaar om vier recepten te ontwikkelen met hun biologische producten. Dat vond ik natuurlijk een hele leuke uitdaging! Het recept voor deze boekweitnoedels vind je deze maand op een receptkaartje in alle biologische winkels! Speciaal voor de lezers van mijn blog mocht ik het recept ook online publiceren. Dus lees snel verder want deze boekweitnoedels met sesam dressing, adukibonen en peterselie zijn een heerlijk fris zomers recept!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen

200 gram boekweitnoedels
100 gram Adukibonen
100 gram Sengiri Daikon
2 eetlepels tahini
3 eetlepels sesamolie
1 eetlepel mirin
½ citroen, het sap
1 theelepel honing
4 theelepels zwarte sesam
1 bosje peterselie, fijngesneden

Hoe maak je deze noedels?
1. Bereid de Adukibonen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking: eerst weken en daarna circa 50 minuten koken.
2. Week de Sengiri Daikon gedurende 10 minuten in koud water en giet af.
3. Bereid de boekweitnoedels voor de gebruiksaanwijzing op de verpakking: kook gaar in circa 5 minuten en spoel af met koud water.
4. Maak de tahini-dressing door de tahini te mengen met de sesamolie, mirin, citroensap en honing. Mix tot een egale dressing.
5. Meng de boekweitnoedels met de geweekte Sengiri Daikon en verdeel over vier borden. Strooi hier de Adukibonen overheen en verdeel de dressing over de borden. Garneer met verse peterselie en zwarte sesam.

PS. Zo ziet het receptkaartje eruit! Deze vind je nu in alle ekowinkels, natuurwinkels en biologische winkels. Kom jij hem tegen tijdens het boodschappen doen? Stuur mij een foto, dat vind ik leuk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!


0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.