...

Boerenkoolpatties met zoete aardappel en quorn

door | 29 jan 2014 | Aardappel, Recepten, Snel klaar, Vega burgers

Print Friendly, PDF & Email

Aanrader voor de afwisseling! Patties – soort van dikke pannenkoekjes – gemaakt van zoete aardappel met boerenkool en quorn. Snel te maken en ideaal als lunch of snelle avondmaaltijd gecombineerd met een groene salade. Geen hoogvlieger maar een gezond, doordeweeks snelkookreceptje.

Wat heb je nodig?
1 zoete aardappel
2 grote bekers fijngesneden boerenkool
1 bakje Quorn stukjes
klein bosje lenteui
1 teen knoflook
1 theelepel chilipoeder
2 eetlepels bloem
1 ei
zout en peper naar smaak

Hoe maak je deze snelle patties?
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes Quorn volgens de gebruiksaanwijzing. Schil ondertussen de zoete aardappel, hak in kleine blokjes en snij de lenteui en de knoflook fijn. Doe de stukjes Quorn even in een bakje, verhit opnieuw olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook gedurende een minuut. Voeg de zoete aardappel en de lenteui toe en kook gedurende enkele minuten tot deze zacht begint te worden. Voeg de boerenkool toe, laat deze kort slinken, haal direct van het vuur en doe in een kom. Gebruik de keukenmachine om de stukjes Quorn grof te malen en voeg toe aan het geheel samen met met chilipoeder, de bloem en het ei. Meng het geheel goed en breng op smaak met zout en peper. Verhit opnieuw olijfolie in een koekenpan, vorm met je handen kleine zo dun mogelijke patties en bak op middelhoogvuur gedurende vijf minuten aan iedere kant. Serveer met een frisse salade!

TIP!
Je kan het pattiemengsel gerust twee dagen in de koelkast bewaren, dus van te voren maken is geen enkel probleem!

Bron: Multiply Delicious. Praktisch kookblog met leuke ideetjes!

Summary
recipe image
Recipe Name
Boerenkoolpatties met zoete aardappel en quorn
Published On
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt