Een gezonde superfood variatie op de gebruikelijke pesto. Leuk om je gasten mee te verrassen of om je broodje mee op te fleuren. Eens even wat anders!
Wat heb je nodig?
2 grote bekers rauwe, fijngesneden boerenkool
1 handvol peterselie of basilicum
2 teentjes knoflook
½ beker walnoten
1 citroen, sap en rasp
4 eetlepels olijfolie
zout en peper naar smaak
Hoe maak je deze boerenkoolpesto?
Doe de boerenkool met de peterselie of basilicum, de knoflook, de walnoten, de olijfolie en het citroensap en -rasp in een keukenmachine of blender en mix tot het een egale massa is. Proef en pas aan naar smaak met wat extra olijfolie voor de smeuïgheid of zout en peper voor de smaak. Klaar!
Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog!
Lijkt me lekker. Kan het ook zonder de noten?
Hi Jennie, dat zal lastig worden. Om een pesto te maken heb je eigenlijk wel noten of pijnboompitten nodig. Je zou de noten dus eventueel wel kunnen vervangen door pijnboompitten.
Hoe lang zou je deze kunnen bewaren in een afgesloten bokaaltje?
Hi An, je kunt dit in een goed afgesloten bakje wel 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Ruik wel even goed voordat je het gebruikt!
Erg lekker recept! Ik heb de ingrediënten aangevuld met cashewnoten en rucola. Hoe lang is de pesto houdbaar in de koelkast? Ik heb een grote pot gemaakt.
Hoi Hannah, super! Ik ga bij het bewaren altijd erg uit van smaak en heb hem zeker een week lang gegeten. Rucola en cashewnoten, wat een leuke aanvulling! Ga ik ook eens proberen, dankjewel 🙂