...

Boerenkoolpesto

door | 1 feb 2014 | boerenkool, Borrel, Brood, Glutenvrij, Paleo, Raw Food, Recepten, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Een gezonde superfood variatie op de gebruikelijke pesto. Leuk om je gasten mee te verrassen of om je broodje mee op te fleuren. Eens even wat anders!

Wat heb je nodig?
2 grote bekers rauwe, fijngesneden boerenkool
1 handvol peterselie of basilicum
2 teentjes knoflook
½ beker walnoten
1 citroen, sap en rasp
4 eetlepels olijfolie
zout en peper naar smaak

Hoe maak je deze boerenkoolpesto?
Doe de boerenkool met de peterselie of basilicum, de knoflook, de walnoten, de olijfolie en het citroensap en -rasp in een keukenmachine of blender en mix tot het een egale massa is. Proef en pas aan naar smaak met wat extra olijfolie voor de smeuïgheid of zout en peper voor de smaak. Klaar!

Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog!

Summary
recipe image
Recipe Name
Boerenkoolpesto
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

6 Reacties

  1. Jennie

    Lijkt me lekker. Kan het ook zonder de noten?

    Antwoord
    • Sanne Romp

      Hi Jennie, dat zal lastig worden. Om een pesto te maken heb je eigenlijk wel noten of pijnboompitten nodig. Je zou de noten dus eventueel wel kunnen vervangen door pijnboompitten.

      Antwoord
  2. An

    Hoe lang zou je deze kunnen bewaren in een afgesloten bokaaltje?

    Antwoord
    • Sanne Romp

      Hi An, je kunt dit in een goed afgesloten bakje wel 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Ruik wel even goed voordat je het gebruikt!

      Antwoord
  3. Hannah

    Erg lekker recept! Ik heb de ingrediënten aangevuld met cashewnoten en rucola. Hoe lang is de pesto houdbaar in de koelkast? Ik heb een grote pot gemaakt.

    Antwoord
    • Isabel Boerdam

      Hoi Hannah, super! Ik ga bij het bewaren altijd erg uit van smaak en heb hem zeker een week lang gegeten. Rucola en cashewnoten, wat een leuke aanvulling! Ga ik ook eens proberen, dankjewel 🙂

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt