...

Budget kerst: zoete pompoen crumble met wortel en havermout

door | 17 dec 2022 | De Hippe Vegetariër, Feestdagen, pompoen, Recepten, Vegetarisch, wortels, Zoet

Print Friendly, PDF & Email

Heb jij nog inspiratie nodig voor een kerstdessert? Dan hoef je niet meer verder te zoeken. Verras jouw gasten met deze hartige crumble met plantaardig ijs naar keuze. Dit budgetrecept kost je maar €2,15 per persoon! Ben jij enthousiast geworden? Lees dan snel verder!

Ingrediënten
voor 1 ovenschaal
2 appels, geschild en geraspt
500 g winterpeen, geraspt
400 g flespompoen, in blokjes

20 g walnoten, grof gehakt
optioneel: (plantaardige) vanille-ijs
 
voor de crumble 
150 g havermout
100 g (plantaardige) ongezouten roomboter, in blokjes
100 g speltmeel
3 el honing
1 el kaneel
 
Bereidingswijze 
1. Verwarm de oven voor op 190 °C.  
2. Kook de pompoen 5 minuten in ruim kokend water of totdat de pompoen zacht genoeg is om te stampen. Giet af en stamp met een stamper fijn tot er een grove massa vormt. Schep de appel, wortel en walnoten door het mengsel. Voeg vervolgens de kaneel toe.  
3. Vet een ovenschaal in met (plantaardige) roomboter en verdeel het pompoenmengsel over de schaal.  
4. Kneed de ingrediënten voor de crumble samen tot een kruimelig deeg en strooi dit over het pompoen mengsel.  
5. Bak de pompoen-crumble 20 minuten in het midden van de oven totdat deze goudbruin is geworden. 
6. Verdeel de crumble over de borden, serveer eventueel met een bolletje plantaardige vanille-ijs en wat walnoten. Genieten maar!

Heb jij dit kerstdessert gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, of op Facebook! Of laat ons jouw creatie zien op Instagram door ons te taggen met @dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Budget kerst: zoete pompoen crumble met wortel en havermout
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Isabel Schep
Volg Isabel

Isabel Schep

Creatieve foodie at De Hippe Vegetariër
Isabel is student Voeding en Diëtetiek en vervult de Food Creation stagiaire rol. Koken en bakken met vrienden vindt ze erg leuk om te doen. Daarnaast is ze in haar vrije tijd veel bezig met schilderen, tekenen en sporten. Leuk feitje; deze zoetekauw kun je altijd wakker maken voor monchoutaart en tiramisu!
Isabel Schep
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Schep (see all)

2 Reacties

  1. Robert-Frank Heijnen

    Hoi Isabel, het recept was geen succes. Het was een weeÏge smaak. De kruiden ontbraken in jouw recept vandaar dat ik zelf een uitje, knoflook en wat paprika, zout en peper toegevoegd heb. Bleef een vlakke smaak. De crumble mislukte volledig. De meel was te veel aanwezig in de smaak en werd ook niet knapperig. We hebben er een beetje van gegeten nadat we de crumble opzij geschoven hadden. Geen aanrader dus wat ons betreft.

    Antwoord
    • Karlijn Swaen

      Hi Robert-Frank,

      Dankjewel voor je feedback. Jammer dat het recept bij jullie niet in de smaak viel. Smaken kunnen verschillen! Heb jij dit recept gegeten met een bolletje ijs? Daarnaast is deze crumble zoet, vandaar dat wij geen uitgesproken smaken hebben toegevoegd zoals knoflook, paprika etc. Wellicht ga je dit recept nog eens proberen, maar dan met je eigen variatie!

      Liefs,
      Karlijn

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt