Charlie's Kitchen: Turks ontbijt met ei
Enza Bom

Charlie's Kitchen: Turks ontbijt met ei

maandag 12 oktober 2020
Een kookboek met de nadruk op de balans tussen genieten en gezondheid, mét recepten die in een handomdraai op tafel staan, dat is Charlie's Kitchen. We kenden Charlotte de Jong al van haar blog, maar nu zijn haar beste recepten gebundeld in een boek. Wij gingen er natuurlijk meteen mee aan de slag! Hier lees je onze review. Spoiler alert, wij zijn er blij mee! Daarom delen wij vandaag uit het mooie kookboek Charlie's Kitchen het recept voor Turks ontbijt met ei!

Ingrediënten
1 teen knoflook
250 ml yoghurt Turkse stijl
zout
20 g roomboter
1/2 tl gerookte-paprikapoeder
½ wittewijnazijn
2 middelgrote eieren
peper en zout
2 volkorenpita’s

Bereidingswijze

  1. Zet een ruime pan met 6 centimeter water op en breng aan de kook.

  2. Pers de knoflook uit boven een kom met de yoghurt Turkse stijl en roer erdoor. Breng op smaak met zout en zet opzij.

  3. Smelt in een steelpan op laag vuur de boter tot deze kleurt. Haal van het vuur en roer het paprikapoeder erdoor. Zet apart.

  4. Schenk de wittewijnazijn in de pan met kokend water en zet het vuur laag zodat het water niet meer borrelt.

  5. Breek 1 ei in een kommetje. Maak met een pollepel een draaikolk in het water en laat het ei voorzichtig in de draaikolk glijden. Pocheer het ei 3 minuten. Haal het ei met een schuimspaan uit het water, laat uitlekken op keukenpapier. Pocheer op deze manier ook het andere ei.

  6. Verwarm in een pan op laag vuur de knoflookyoghurt. Roer af en toe. Verdeel de warme knoflookyoghurt over twee borden en leg op elk bord een gepocheerd ei. Schenk er een beetje gesmolten paprikaboter over en serveer met het pitabrood.


Tip: Houd je van pittig? Voeg dan ½ theelepel chili vlokken toe en besmeer de pita's met muhammara.

Heb jij dit recept ook gemaakt? Of een ander recept uit Charlie's Kitchen? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met de code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

Charlie's Kitchen
Charlotte de Jong
Uitgever: Becht
EAN: 9789023016397
Prijs: €21,99

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.