...

Chocolade-banaan smoothie bowl

door | 8 sep 2017 | Glutenvrij, Ontbijt, Paleo, Recepten, Smoothie

Print Friendly, PDF & Email

Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente. Onder andere met dit heerlijke recept voor een smoothie bowl met plantaardige melk, chocolade en banaan: een vullende, zoete start van een drukke dag!

Wat heb je nodig voor 1 bowl?

  • 1 banaan
  • 200 milliliter amandelmelk
  • 1 grote eetlepel cacaopoeder
  • honing naar smaak (optioneel)
  • kies je eigen toppings, bijvoorbeeld plakjes banaan, aardbeien, blauwe bessen, walnoten, kokosvlokken of granola

Hoe maak je deze smoothie bowl?

  1. Schil de banaan en snij in vieren
  2. Doe de banaan samen met de amandelmelk en de cacao in een blender
  3. Mix tot een egale smoothie
  4. Proef en voeg eventueel honing toe, mix opnieuw
  5. Doe in een kommetje en beleg met toppings naar keuze

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Summary
Recipe Name
Chocolade-banaan smoothie bowl
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

4 Reacties

  1. olga

    Lekker maar zeker niet vegan met honing erdoor. Nou ben ik geen veganist maar is wel een foutje.

    Antwoord
    • Anne Bolten

      Je hebt helemaal gelijk! Ik heb het aangepast. Ook super lekker met een beetje agavesiroop als je van zoet houdt!

      Antwoord
  2. ingris

    hey! er staat bovenaan het artikel dat het recept vegan is!:) maar er gaat honing door..

    Antwoord
    • Anne Bolten

      Je hebt helemaal gelijk! Ik heb het aangepast. Ook super lekker met een beetje agavesiroop als je van zoet houdt!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt