Veel mensen zijn met dit gerecht opgegroeid: chocolade pudding. Een heerlijk dessert dat je in no-time op tafel kunt zetten. Vandaag deelt onze gastblogger Gonnie haar recept voor deze klassieker!
Ingrediënten
Voor 4 personen
0,5 liter melk (amandelmelk, havermelk of koemelk)
30 g maismeel
60 g bittere chocolade min. 70%
20 g suiker, of meer naar smaak
Toppings
slagroom of zure room
kersen (in eigen siroop)
munt
Bereidingswijze
Variatie
Tip!
Dol op pudding? Probeer dan ook zeker eens deze vegan mangopudding!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Ingrediënten
Voor 4 personen
0,5 liter melk (amandelmelk, havermelk of koemelk)
30 g maismeel
60 g bittere chocolade min. 70%
20 g suiker, of meer naar smaak
Toppings
slagroom of zure room
kersen (in eigen siroop)
munt
Bereidingswijze
- Doe de melk en het maismeel in een steelpannetje en meng.
- Zet het steelpannetje op een laag vuurtje en smelt de chocolade erdoorheen. Voeg suiker toe en blijf roeren tot het mengsel mooi egaal en dik is.
- Doe het mengsel in vier glaasjes of bakjes en dek ze af met wat plasticfolie. Zet de glaasjes/bakjes min. 10 minuten in de koelkast.
- Garneer voor het serveren met wat slagroom of zure room, kersen en munt.
Variatie
- Probeer als garnering ook eens aardbeien of ander fruit.
- De pudding is ook heel lekker met wat chilipeper en iets meer chocolade (100 g) erdoorheen.
Tip!
Dol op pudding? Probeer dan ook zeker eens deze vegan mangopudding!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Hoi Lauren, Het ziet er heerlijk uit, maar ik heb nog een vraagje. Bedoel je echt maïsmeel of maizena?
11:43 19 januari 2024Hoi Cynthia, bedankt voor je vraag! Ik heb het even voor de zekerheid bij Gonnie (de bedenker van dit heerlijke recept) gecheckt, maar het moet echt maismeel zijn :-) Laat je ons weten hoe de pudding gesmaakt heeft?
11:43 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.