Chocoladepudding met kersen en munt
Lauren Kreijger

Chocoladepudding met kersen en munt

maandag 15 juni 2020
Veel mensen zijn met dit gerecht opgegroeid: chocolade pudding. Een heerlijk dessert dat je in no-time op tafel kunt zetten. Vandaag deelt onze gastblogger Gonnie haar recept voor deze klassieker!

Ingrediënten
Voor 4 personen
0,5 liter melk (amandelmelk, havermelk of koemelk)
30 g maismeel
60 g bittere chocolade min. 70%
20 g suiker, of meer naar smaak

Toppings
slagroom of zure room
kersen (in eigen siroop)
munt

Bereidingswijze

  1. Doe de melk en het maismeel in een steelpannetje en meng.

  2. Zet het steelpannetje op een laag vuurtje en smelt de chocolade erdoorheen. Voeg suiker toe en blijf roeren tot het mengsel mooi egaal en dik is.

  3. Doe het mengsel in vier glaasjes of bakjes en dek ze af met wat plasticfolie. Zet de glaasjes/bakjes min. 10 minuten in de koelkast.

  4. Garneer voor het serveren met wat slagroom of zure room, kersen en munt.


Variatie

  • Probeer als garnering ook eens aardbeien of ander fruit.

  • De pudding is ook heel lekker met wat chilipeper en iets meer chocolade (100 g) erdoorheen.


Tip!
Dol op pudding? Probeer dan ook zeker eens deze vegan mangopudding!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Hoi Lauren, Het ziet er heerlijk uit, maar ik heb nog een vraagje. Bedoel je echt maïsmeel of maizena?

11:43 19 januari 2024

Hoi Cynthia, bedankt voor je vraag! Ik heb het even voor de zekerheid bij Gonnie (de bedenker van dit heerlijke recept) gecheckt, maar het moet echt maismeel zijn :-) Laat je ons weten hoe de pudding gesmaakt heeft?

11:43 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.