Vegan Delight: Go With The Flow Mangopudding
Anne Bolten

Vegan Delight: Go With The Flow Mangopudding

woensdag 25 oktober 2017
Het kleurrijke kookboek Vegan Delight van Saskia Roeda bewijst dat een puur plantaardig dieet helemaal niet saai hoeft te zijn. Het boek staat vol met bourgondische recepten, grotendeels volgens de raw food-keuken, die kunnen helpen om je lichaam en geest te reinigen. Bovendien zijn alle gerechten vrij van tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suiker: ideaal voor mensen met allergieën en intoleranties. Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke mangopudding met gember, sinaasappel en citroengras!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 2 middelgrote mango's

  • 1 stengel citroengras

  • 1 sinaasappel

  • 1 theel. kokosolie (extra vierge)

  • ½ theel. fijngesneden gemberwortel

  • 2 eetl. hennepzaad


Hoe maak je deze mangopudding?
Schil de mango’s. Snijd aan beide kanten zo dicht mogelijk bij de pit de ‘wangen’ eraf en snijd het vruchtvlees in middelgrote stukjes. Houd een paar blokjes apart voor de garnering. Was het citroengras, knip het boven-ste deel van de stengel, snijd door-midden en gebruik alleen de zachte kern. Snijd deze in fijne reepjes. Pel de sinaasappel. Mix de stukjes mango, gemberwortel, stukjes citroengras, gepelde sinaasap-pel en een theelepel kokosolie in een blender tot een dik romig mengsel. Verdeel de pudding over twee bakjes en garneer met een paar blokjes mango en een eetlepel hennepzaad (twee eetlepels voor twee kommetjes!).

Voedingswaarden per portie:
232 Kcal, 4 gram eiwitten, 47 gram koolhydraten, 4 gram vetten, 9 gram vezels
Het toevoegen van vet (kokosolie) of eiwitten (hennepzaad) aan een gerecht met (natuurlijke) suikers zoals fruit, zorgt ervoor dat de glycemische index (GI) in een gerecht laag blijft. Ideaal is een GI die niet hoger is dan 50. Het resultaat is een stabielere bloedsuikerspiegel en je voorkomt hier-mee een bloedsuikerdip - ook wel ‘afterlunchdip’ genoemd.

Heb jij deze mangopudding naar het recept van Saskia Roeda gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!


 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.