Chocolade truffels met dadels en noten
Lieske van der Waals

Chocolade truffels met dadels en noten

woensdag 27 maart 2019
Deze chocolade truffels met 4 ingrediënten zijn een variatie op de klassieke slagroomtruffels en worden ook wel eens snackballetjes of bliss balls genoemd. Deze kleine truffels zijn perfect voor het stillen van de zoete snack trek maar ook leuk om te serveren bij de koffie in plaats van een koekje.

Ingrediënten
voor 15 stuks
15 Medjool dadels
25 g gemengde noten, ongebrand
6 el cacaopoeder
2 tl kokosolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de Medjool dadels open in de lengte en verwijder de pit.

  2. Doe de gemengde noten in een keukenmachine en blend fijn.

  3. Voeg de dadels toe aan de gemalen noten en blend nogmaals.

  4. Smelt de kokosolie en 2 eetlepels cacaopoeder toe aan de keukenmachine en blend nogmaals.

  5. Haal het mengsel uit de keukenmachine en rol met je handen kleine balletjes van het chocoladedeeg.

  6. Doe 4 eetlepels cacaopoeder in een schaaltje en rol één voor één de balletjes door de cacao.

  7. Serveer de chocolade truffels. Smakelijk!


Tip! Bewaar de chocolade truffels in de koelkast.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

1 Reacties

Ohjee, net per ongeluk een vote uitgebracht van 2 sterren. Dat ging te gemakkelijk verkeerd. Sorry. Gisteren de balletjes van een vergelijkbaar recept geproefd. Echt lekker! 5 sterren voor smaak en ook het gemak van iets lekkers maken!

11:53 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.