Cinnamon roll havermoutpap
Miriam Groot

Cinnamon roll havermoutpap

maandag 30 oktober 2017
Het is tijd voor vullende herfstontbijtjes! Elke dag cinnamon rolls voor ontbijt. Dat lijkt mij geweldig, maar helaas voldoet dit niet aan de eisen aan voedingsstoffen die ik dagelijks binnen wil krijgen. Deze cinnamon roll havermoutpap doet dit wel! De lijnzaad en proteïne poeder zorgen voor eiwitten en de havermout zorgt voor de juiste koolhydraten. Voeg er nog wat extra noten aan toe en je kunt de gezonde vetten ook afstrepen. Super!

Wat heb je nodig?

Voor de bowl

  • 45 gram havermout

  • 360 milliliter plantaardige melk

  • 1 eetlepel lijnzaad

  • 1 snufje kaneel

  • 1 snufje gember

  • 1 snufje zout

  • 1 eetlepel vanille proteïne poeder

  • Amandelmelk om te verdunnen

  • Kokosbloesemsuiker


Voor de topping

  • Pecannoten


Hoe maak je de bowl?

Kook de havermout in het water of de melk en voeg de lijnzaad, kaneel, gember en zout toe. Hoe langer je deze kookt, hoe steviger de havermout wordt. Meng ondertussen de vanillepoeder met wat amandelmelk. Dit wordt de crème. Je kunt hiervan zelf bepalen hoe dun of dik je deze wilt hebben. Serveer de havermoutpap met de vanillecrème en strooi er wat kokosbloesemsuiker overheen. Voeg een paar pecannoten toe voor een extra crunch!

Meer van dit soort ontbijt bowls? Check Mirjam’s Instagram: @plantbasedbrekkie 

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.