...

Courgette carpaccio met feta

door | 16 mrt 2015 | courgette, Glutenvrij, Recepten, Salade, tomaten, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

De vogels fluiten weer, de krokusjes piepen uit het gras en het wordt steeds lichter smorgens! Tijd voor een heerlijk voorjaarsrecept. Deze carpaccio is een perfect voorgerecht of lichte lunch. Gezond, snel te maken, lekker fris en verrassend met alle kruiden. Zeker proberen!

Wat heb je nodig?
Voor de carpaccio:
3 courgettes
2 lenteuitjes
handje zongedroogde tomaatjes
handje pijnboompitten
handje gekruimelde feta (optioneel)
rode peper vlokken (optioneel)

Voor de dressing:
1 bosje platte peterselie
1 bosje basilicum
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte balsamico
2 eetlepels citroensap
1 teentje knoflook
1 theelepel honing
zout en peper


Hoe maak je deze carpaccio?
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine en blend tot alles grof gehakt is, maar nog niet gepureerd. Voeg zout en peper toe naar smaak, eventueel nog wat extra olijfolie of balsamico, en laat even staan. Snij de courgettes in dunne ronde plakjes met behulp van een mesje of mandoline. Snij de lenteuitjes fijn en laat de courgette samen met de lenteui weken in de dressing. Snij ondertussen de zongedroogde tomaat fijn, kruimel de feta en rooster de pijnboompitjes. Leg te serveren de courgette op een plat bord, zoals carpaccio, bestrooi met de tomaatjes, feta en pijnboompitten en sprenkel er naar smaak nog wat dressing en rode peper vlokken overheen. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Courgette carpaccio met kruidendressing en feta
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

5 Reacties

  1. Nancy Vandenberghe

    Mmmm heerlijke carpaccio. Dank je wel om je recept te delen. Nancy (Belgie)

    Antwoord
    • Robin Walrecht

      Hi Nancy,

      Wat leuk om te horen dat het recept zo in de smaak is gevallen! 🙂

      Groetjes,
      Robin

      Antwoord
  2. Janneke Thierens

    Grote fan van alles wat je maakt! Deze courgettecarapaccio is ‘ one of my favorites’ …
    Makkelijk te maken , super gezond, lekker en decoratief

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Janneke, bedankt voor je leuke reactie en wat tof dat dit recept onder jouw favorieten valt! 🙂

      Antwoord
  3. Jessie

    In 1 woord: heerlijk

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt