Courgetti met doperwtenpesto en avocado
Isabel Boerdam

Courgetti met doperwtenpesto en avocado

vrijdag 03 november 2017
Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente en fruit. Onder andere met dit heerlijke lichte recept voor verse courgetti met doperwtenpesto. Dankzij de avocado en feta is het een vullende lunch of diner.

Wat heb je nodig voor 1 bord?

  • 1 courgette

  • 200 gram verse doperwten

  • 2 eetlepels citroensap

  • 2 eetlepels olijfolie

  • zout en peper naar smaak

  • ½ avocado

  • optioneel: feta blokjes


Hoe maak je deze courgetti?

  1. Blancheer de verse doperwten kort

  2. Snij de kontjes van de courgette en schil hem (optioneel)

  3. Duw de courgette in een spiraalsnijder en draai rond tot je de volledige courgette tot slierten hebt gemaakt

  4. Leg een handje doperwten opzij voor de garnering

  5. Doe de overige doperwten met het citroensap en de olijfolie in een blender

  6. Mix tot een gladde pesto

  7. Proef en voeg zout en peper toe naar smaak, mix opnieuw

  8. Ontdoe de avocado van de pit en schil en snij in blokjes

  9. Leg een bedje courgette slierten op het bord, verdeel daar de doperwtenpesto overheen

  10. Garneer met de overige doperwten en blokjes avocado

  11. Maak desgewenst af met blokjes feta




Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

2 Reacties

Dit ziet er verrukkelijk uit en morgen maak ik het Vegan door ofwel de 'gegrilde vegan feta' van @exceedinglyvegan (heb ik liggen, met half cashewnoten half zonnebloempitten gemaakt) of de tofu versie van @avirtualvegan. Ik verheug me er nu al op. Courgettepitjes gaan mee?

12:06 19 januari 2024

Oeh, wat klinkt dat heerlijk! Ik ben benieuwd wat je ervan gaat vinden. Het kan geen kwaad om de volledige courgette te gebruiken. Eetsmakelijk!

12:06 19 januari 2024

Kook je de courgette slierten nog, of worden deze koud gegeten?

12:06 19 januari 2024

Hi Anne, die kan je gewoon rauw eten! :-)

12:06 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.