Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente en fruit. Onder andere met dit heerlijke lichte recept voor verse courgetti met doperwtenpesto. Dankzij de avocado en feta is het een vullende lunch of diner.
Wat heb je nodig voor 1 bord?
- 1 courgette
- 200 gram verse doperwten
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper naar smaak
- ½ avocado
- optioneel: feta blokjes
Hoe maak je deze courgetti?
- Blancheer de verse doperwten kort
- Snij de kontjes van de courgette en schil hem (optioneel)
- Duw de courgette in een spiraalsnijder en draai rond tot je de volledige courgette tot slierten hebt gemaakt
- Leg een handje doperwten opzij voor de garnering
- Doe de overige doperwten met het citroensap en de olijfolie in een blender
- Mix tot een gladde pesto
- Proef en voeg zout en peper toe naar smaak, mix opnieuw
- Ontdoe de avocado van de pit en schil en snij in blokjes
- Leg een bedje courgette slierten op het bord, verdeel daar de doperwtenpesto overheen
- Garneer met de overige doperwten en blokjes avocado
- Maak desgewenst af met blokjes feta
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Summary
Recipe Name
Courgetti met doperwtenpesto en avocado
Isabel Boerdam
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
Dit ziet er verrukkelijk uit en morgen maak ik het Vegan door ofwel de ‘gegrilde vegan feta’ van @exceedinglyvegan (heb ik liggen, met half cashewnoten half zonnebloempitten gemaakt) of de tofu versie van @avirtualvegan. Ik verheug me er nu al op. Courgettepitjes gaan mee?
Oeh, wat klinkt dat heerlijk! Ik ben benieuwd wat je ervan gaat vinden. Het kan geen kwaad om de volledige courgette te gebruiken. Eetsmakelijk!
Gemaakt met verse erwtjes uit eigen tuin. Had nog een paar groene asperges: die ook maar erbij gedaan en flinke handvol platte peterselie en Egyptische basilicum ook uit de tuin. Asperge stengels door de pesto en kopjes heel erop. Waaaanzinnig. Dankjewel voor de inspiratie.. En idd, vegan feta van #exceedinglyvegan past wb smaak er fantastisch bij… Asperges wel even een paar minuutjes geblancheerd, alsook courgette : ik ben niet zo van dat rauwe. Nogmaals heel erg bedankt!
Kook je de courgette slierten nog, of worden deze koud gegeten?
Hi Anne, die kan je gewoon rauw eten! 🙂
Ik vermoed dat rauw alleen lekker is als heel vers. De kant-en klaar versie van de supermarkt is dan niet helemaal betrouwbaar? Mijn keuken staat vol met apparatuur maar geen spiralyzer . Wel een mandoline dus dan kan ik gelijk een biologische courgette gebruiken!
Ik denk zelf dat de kant-en-klare versie wel kan, maar zelf maken is natuurlijk lekkerder (en leuker!) Met een mandoline kan inderdaad ook prima 🙂