...

Courgetti met tomaten-olijfsalsa en basilicum

door | 27 okt 2017 | courgette, Glutenvrij, Paleo, Pasta, Raw Food, Recepten, Salade, Snel klaar, tomaten, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente & fruit. Onder andere met dit heerlijke lichte recept voor verse courgetti boordevol groenten. 

Wat heb je nodig voor 1 bord?

  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 10 zwarte olijven
  • zout en peper naar smaak
  • 5 cherry tomaatjes
  • 5 blaadjes basilicum
  • optioneel: mozzarella balletjes

Hoe maak je deze courgetti?

  1. Snij de kontjes van de courgette en schil hem (optioneel)
  2. Duw de courgette in een spiraalsnijder en draai rond tot je de volledige courgette tot slierten hebt gemaakt
  3. Was de tomaten en snij in grove blokjes
  4. Doe de tomaten samen met de zongedroogde tomaten en de olijven in een blender
  5. Mix tot een gladde salsa
  6. Proef en voeg zout en peper toe naar smaak, mix opnieuw
  7. Snij de cherrytomaatjes doormidden en pluk blaadjes basilicum van de plant
  8. Leg een bedje courgette slierten op het bord, verdeel daar de tomaten-olijfsalsa overheen
  9. Garneer met cherrytomaatjes en blaadjes basilicum
  10. Maak desgewenst af met balletjes mozzarella

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Courgetti met tomaten-olijfsalsa en basilicum
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt