...

Couscous met pompoen en frisse yoghurtsaus

door | 20 okt 2022 | De Hippe Vegetariër, pompoen, Recepten, Vegan, Vegetarisch

Print Friendly, PDF & Email

Deze couscoussalade ziet er niet alleen gezellig uit met de kleuren van de pompoen en de granaatappelpitjes, maar smaakt ook nog eens hartstikke lekker! Een echt feestje dus. De salade wordt geserveerd met een frisse yoghurtsaus die heerlijk is in combinatie met de groenten uit de oven. Helemaal geschikt voor de herfst!

 

Ingrediënten

voor 4 personen
2 rode uien, grof gesneden
1 blik kikkererwten (200 g), afgespoeld en uitgelekt
400 g pompoen, in blokjes
250 g couscous
85 g veldsla
75 g granaatappelpitjes
25 g amandelschaafsel
zout en peper

voor de marinade
2 teentjes knoflook, geperst
15 g tijm, fijngesneden
3 el olijfolie
1 el balsamicoazijn

voor de yoghurtsaus
1 citroen, het sap
1 teentje knoflook, geperst
100 g (plantaardige) yoghurt
10 g munt, fijngehakt
½ tl komijnpoeder

 

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de pompoenblokjes, rode ui en kikkererwten toe en hussel goed door.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de pompoenblokjes, rode ui en kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 35 minuten in het midden van de oven totdat de pompoen gaar is geworden. Hussel halverwege door.
  3. Bereid ondertussen de couscous volgens de instructies op de verpakking.
  4. Meng de ingrediënten voor de yoghurtsaus in een kom tot een egale saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoge temperatuur en rooster het amandelschaafsel 5 minuten totdat het goudbruin kleurt. Zet apart en laat afkoelen.
  6. Leg een bedje van veldsla op de borden met daarop de couscous en de geroosterde groente. Garneer met het geroosterde amandelschaafsel en de granaatappelpitjes en serveer met de yoghurtsaus.

Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten in een reactie op Facebook. Of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Couscous met pompoen en frisse yoghurtsaus
Article Name
Couscous met pompoen en frisse yoghurtsaus
Description
Deze couscoussalade ziet er niet alleen gezellig uit met de verschillende kleuren, maar smaakt ook nog eens hartstikke lekker!
Author
Pien Freije
Volg Pien

Pien Freije

Duurzame foodie at De Hippe Vegetariër
Pien is een echte foodie en stagiair bij De Hippe Vegetariër. Tijdens haar studie Voeding & Diëtetiek leert ze het liefst over voeding en duurzaamheid. Het weekend staat in het teken van vegan eettentjes bezoeken in Amsterdam, een yogalesje volgen en verse ingrediënten halen op de Noordermarkt om vervolgens de keuken in te duiken. Daarnaast kan je Pien altijd blij maken met pindakaas!
Pien Freije
Volg Pien

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt