Deze couscoussalade ziet er niet alleen gezellig uit met de kleuren van de pompoen en de granaatappelpitjes, maar smaakt ook nog eens hartstikke lekker! Een echt feestje dus. De salade wordt geserveerd met een frisse yoghurtsaus die heerlijk is in combinatie met de groenten uit de oven. Helemaal geschikt voor de herfst!
Ingrediënten
voor 4 personen
2 rode uien, grof gesneden
1 blik kikkererwten (200 g), afgespoeld en uitgelekt
400 g pompoen, in blokjes
250 g couscous
85 g veldsla
75 g granaatappelpitjes
25 g amandelschaafsel
zout en peper
voor de marinade
2 teentjes knoflook, geperst
15 g tijm, fijngesneden
3 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
voor de yoghurtsaus
1 citroen, het sap
1 teentje knoflook, geperst
100 g (plantaardige) yoghurt
10 g munt, fijngehakt
½ tl komijnpoeder
Bereidingswijze
- Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de pompoenblokjes, rode ui en kikkererwten toe en hussel goed door.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de pompoenblokjes, rode ui en kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 35 minuten in het midden van de oven totdat de pompoen gaar is geworden. Hussel halverwege door.
- Bereid ondertussen de couscous volgens de instructies op de verpakking.
- Meng de ingrediënten voor de yoghurtsaus in een kom tot een egale saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoge temperatuur en rooster het amandelschaafsel 5 minuten totdat het goudbruin kleurt. Zet apart en laat afkoelen.
- Leg een bedje van veldsla op de borden met daarop de couscous en de geroosterde groente. Garneer met het geroosterde amandelschaafsel en de granaatappelpitjes en serveer met de yoghurtsaus.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten in een reactie op Facebook. Of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!
0 reacties