Nieuws voor alle flexitarische volgers van mijn blog! Samen met MAGGI lanceer ik een speciale Dagje Geen Vlees productlijn om flexitarisch eten écht de nieuwe standaard te maken in Nederland. Dit Mexciaanse groentepannetje met paprika, kidneybonen en ei (á la shakhuka) is één van de drie recepten die ik hiervoor heb bedacht. Succes gegarandeerd met de speciale specerijenmix van MAGGI met maar liefst 8 kruiden (en zonder troep). Hiermee wordt een dagje zonder vlees lekker en eenvoudig!
Wist je dat…
Wist je trouwens dat je met een Dagje Geen Vlees recept in één keer maar liefst 120% van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente binnen krijgt? Zonder dat het je moeite zal kosten, echt waar! Een dagje geen vlees geeft meer ruimte voor groente, en wedden dat je man, vriend, broer of kinderen die al-tijd vlees op hun bord willen, het stiekem ook lekker vinden? De recepten zijn samen ontwikkeld met MAGGI chef Ben Hakstege, dus er zit ook een goede portie mannelijkheid in 🙂
Wat heb je nodig?
Voor 2-3 personen
1 zakje MAGGI Dagje Geen Vlees Mexicaans Groentepannetje*
1 rode ui, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
1 rode peper, in ringetjes
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 avocado, in plakjes
2 takjes peterselie, grofgehakt
1 blik kidneybonen (225 gram)
2 eieren
2 eetlepels magere kwark
1 eetlepel olijfolie
*Het product is helaas niet meer verkrijgbaar. Wij vinden dit natuurlijk ook heel jammer, maar deze fantastische recepten kun je nog gewoon maken. De kruiden voor dit recept zijn: Komijn, paprika poeder, knoflook, koriander, oregano, kurkuma, cayennepeper
Hoe maak je het?
Eerst even de snelle uitleg zien? Check het filmpje hieronder:
Stap 1: Bereid alle ingrediënten voor, zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
Stap 2: Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui glazig.
Stap 3: Voeg de paprika en de rode peper toe en roerbak 2 minuten.
Stap 4: Voeg de kruidenmix en tomatenblokjes toe en laat het geheel 2 minuten sudderen. Let op: je hoeft geen extra zout toe te voegen, dit zit al in de kruidenmix.
Stap 5: Voeg de kidneybonen toe en roer door.
Stap 6: Maak twee kuiltjes in het tomatenmengsel met een eetlepel en breek daar 2 eieren boven. Laat nog 15 minuten zachtjes pruttelen totdat de eieren gestold zijn. Gaat het niet snel genoeg? Doe dan een deksel op je pan.
Stap 7: Strooi de peterselie over het gerecht en serveer met de magere kwark en plakjes avocado.
Wil je de andere recepten ook proberen?
Houd het blog in de gaten. Die volgen snel! Of kijk stiekem alvast op de verpakking in de supermarkt 🙂
Heb jij mijn Dagje Geen Vlees recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie met #dagjegeenvlees via Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
In welke verhouding moet ik de kruiden gebruiken aangezien het product niet meer te verkrijgen is.
Hoi! de exacte verhoudingen van de kruidenmix heb ik helaas niet, maar als ik een schatting zou moeten maken dan zou ik uitgaan van 1 tl komijn, 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl knoflook, 1/2 tl koriander, 1/2 tl oregano, 1/2 tl kurkuma, en 1/2 tl cayennepeper. Probeer deze verhoudingen eens, proef en en pas eventueel de smaak aan door extra specerijen toe te voegen. Veel kookplezier!
Super lekker gerecht! Erg jammer dat de kruidenmix niet meer verkrijgbaar is. Welke verhoudingen van de genoemde kruiden moeten ongeveer aangehouden worden voor t lekkerste resultaat?
Hoi Chantal, de exacte verhoudingen van de kruidenmix hebben wij niet, hier kan alleen Maggi antwoord op geven. Maar als ik een schatting zou moeten maken dan zou ik uitgaan van 1 tl komijn, 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl knoflook, 1/2 tl koriander, 1/2 tl oregano, 1/2 tl kurkuma, en 1/2 tl cayennepeper. Probeer deze verhoudingen eens, proef en en pas eventueel de smaak aan door extra specerijen toe te voegen. Ik hoop dat je hier iets aan hebt 🙂 Veel kookplezier!
Ik vind het Mexicaans groentepannetje heerlijk. Maar het is niet meer te verkrijgen in de supermarkten bij mij. Ligt het nog wel in de winkel?
Hoi Kirsten, helaas zijn de Maggi Dagje Geen Vlees kruiden inmiddels uit het assortiment. Een atlernatief is zelf een kruidenmix maken in het gerecht. Voor een Mexicaans groentepannetje zou ik zelf een combinatie maken van paprikapoeder, gemalen komijn, gemalen koriander en zout en peper. Dit is de basis, maar smaakt erg goed 🙂
Wat zijn de verhoudingen ongeveer voor die kruiden?
Dagje zonder vlees Mexicaans was een van mn favoriete gerechten, en dat voor een vleesliefhebber (sorry, vloeken in de kerk hier). Ik hoop het gerecht snel weer te kunnen maken
Ik kan het nergens meer vinden in de winkel? Waar kan ik het nog kopen?
Hallo, ik kan in geen enkele supermarkt meer dit product vinden.
Heel jammer 🙁
Ben al een tijdje op zoek naar pakje dagje zonder vlees mexicaans groentepannetje maar hoor net van verschillende supermarkten dat ze niet meer leverbaar zijn.
En dit was zo lekker dat ik wel een doos wil bestellen!
Wie kan mij hieraan nog helpen?
Bij mij in de supermarkten helaas ook niet meer te vinden. Gisteren in de Xenos allemaal varianten gevonden en 5 pakjes van deze ingeslagen. Helaas maar goed tot juni..
Ik vind het ook mega jammer, zo lekker dit! Maar droge specerijen zijn lang houdbaar hoor, kun je makkelijk nog een paar maanden na dat eten.
Na dato moest dit zijn.
De winnaars zijn bekend! Ontzettend bedankt allemaal voor het stemmen. We hebben weer leuke berichten ontvangen. Gefeliciteerd Vera, Petra en Melissa! jullie hebben het MAGGI Dagje Geen Vlees pakket gewonnen. Jullie kunnen de adresgegevens mailen naar: redactie@dehippevegetarier.nl
Ik doe graag mee mijn dochter is sinds kort vegetarisch en ik doe af en toe met haar mee omdat ik wat minder vlees wil eten Zou graag wat inspiratie op willen doen!
Hi Lisanne,
fijn te horen dat jouw dochter over is gestapt op vegetarisch eten, en leuk dat ook jij zo nu en dan met haar mee doet! want met groente en peulvruchten kan je alle kanten op! 🙂 leuk dat je daarom meespeelt.
Ik ben een enorme groente fan én eet graag minder vlees en vis, beter voor het milieu, mens én dier natúúrlijk! Ik varieer graag met smaak, kleur én geur in de keuken en tover met plezier gezonde, verse en fraaie gerechten op tafel. Blije gezichten, voldane buiken en fitte lijven blijven zo’n voldaan gevoel geven én moed om iedere dag opnieuw uit jouw mooie boek te willen gaan koken…. ik hoop daarom kans te maken op het winnen hiervan!
Het zou super tof zijn als ik dit zou winnen voor mijn moeder❤. Mijn moeder en ik zijn allebei vegetariër en wij vinden het allebei erg leuk om nieuwe dingen uit te proberen! Wij zouden er super blij mee zijn en hopen dat wij dit boek winnen.
Lees net over deze site in de allerhande ziet er allemaal goed uit! Wil ook graag meedoen aan de aktie om een boek te kunnen winnen weet alleen niet waar ik dat moet plaatsen. De reden dat het boek mij geweldig lijkt is de volgende: mijn dochter Anja heeft lactose intollerantie en in de meeste producten zit lactose vooral van de lekkere recepten. Nu vertelde ze me laatst dat in vegetarische gerechten nooit lactose zit omdat er natuurlijk geen dierlijke producten in verwerkt zijn. Lijkt mij zo leuk als ik haar kan verrassen met deze recepten. Er is op internet natuurlijk ook steeds meer te vinden maar ik vind zelf het nog altijd fijner om door een boek te bladeren om te kijken van wat gaan we eten. En de vegetarische keuken is nieuw voor mij en lijkt me een geweldige uitdaging. Groetjes Vera Selles
Hi Vera,
Gefeliciteerd! je hebt het MAGGI Dagje Geen Vlees pakket gewonnen. Als je jouw adresgegevens naar redactie@dehippevegetarier.nl mailt, wordt het pakket naar je toegestuurd
Gefeliciteerd met de prijs! Maar let even op het onderscheid tussen vegetarisch (geen vlees en vis) en veganistisch (geen dierlijke producten). Vegetarische recepten kunnen gewoon kaas, melk, room, yoaghurt, kwark enz bevatten en dan zit er dus lactose in. Als je veganistisch eet is het wél altijd zonder lactose. Overigens kunnen mensen met lactoseintollerantie vaak wel harde boeren kazen eten, feta en andere producten met een laag lactosegehalte. Slagroom en melkpoeder (bv chocomel uit automaat) bevatten juist veel lactose.
Zelf kies ik al vaak voor een dagje geen vlees, maar sommige van mijn vrienden heb ik nog niet weten te overtuigen. Zo kreeg ik recent het antwoord: “Als ik geen vlees bij mijn avondeten heb, dan heb ik na een uur weer honger.” Ik zou het super leuk vinden om dit pakket te winnen, zodat ik eens aan mijn vrienden kan laten zien hoe lekker het kan zijn om ook eens zonder vlees te eten! Zodat niet alleen ik en mijn vriend, maar ook onze vrienden wat vaker vlees laten staan.
Hi Nadja,
Wat goed om te horen dat jij en je vriend vegetarisch eten, en dat je ook jullie vrienden wilt overtuigen! 🙂
In alle eerlijkheid kiezen wij voor alle dagen zonder vlees ;-). Maar ik ben altijd heel benieuwd als dit soort nieuwe producten op de markt komen (vooral wanneer bedrijven die zich voorheen voornamelijk op vlees gericht hebben de vega markt ontdekken) en probeer ze dan ook graag uit! Dus ik doe graag mee <3
Mijn zoon en ik eten al jaren vegetarisch. Het wordt ook steeds makkelijker om vleesvervangers te kopen. Ook dingen als die mixen van Maggi maken het vega-leven eenvoudiger en lekkerder. Ik blijf (uit gewoonte) wel altijd naar de ingrediënten kijken of er toch niet stiekem vis of vlees in zit. Soms ook onder een schuilnaam zoals trassi. In plaats van elke dag vleesvervangers gebruik ik ook vaak paddenstoelen of kikkererwten. Erg leuk dat deze site met nieuwe recepten komt!
Hi Inge,
Wat leuk om te horen dat jullie zo van vegetarisch eten houden, en dat je ook veel baat hebt bij onze website voor het op doen van inspirerende recepten! 🙂
Ik doe graag mee om het boek te winnen vol recepten. Ik wil graag mijn levenstijl gezonder maken, ik ben een dik jaar terug gestopt met roken en 20 kilo aangekomen en die wil ik er graag af hebben, maar ik heb een opstapje nodig. Het lijkt mij een uitdaging om vegetarisch te koken voor mij en mijn gezin. Liefs Petra
Hi Petra,
Gefeliciteerd! je hebt het MAGGI Dagje Geen Vlees pakket gewonnen. Als je jouw adresgegevens naar redactie@dehippevegetarier.nl mailt, wordt het pakket naar je toegestuurd
Dank je wel. Ik ben er super blij mee.
Mijn dochter van 16 en ik zijn vegetariers, maar mijn man en zoon 19 jaar, niet. Zoonlief vindt t niet lekker ZEGT ie. Maar ik denk als ik de producten van maggi een keer stiekum gebruik dat hij geen vlees mist en het zelfs niet merkt.
Aarom wil ik jullie product graag eens proberen.
Ik heb zelden iemand zo veel groente zien verspillen bij het snijden van een paprika en een ui! Niet te geloven! Wat een afschuwelijke maggi reclame!
Ik ben vegetarisch maar kook meestal heel simpel en Nederlands. Haha! Het lijkt me ontzettend leuk om deze nieuwe receptjes eens uit te proberen om te kijken of het wat is. Het lijkt me vooral tof vanwege het feit dat het wereldse receptjes zijn. Het is iets uitgebreider maar nog steeds lekker makkelijk en als student hou ik daar natuurlijk wel van! Variatie is altijd goed!
Flexetarisch eten: Niet een modetrend, maar een noodzaak, als je het mij vraagt. De opwarming van de aarde, CO2 uitstoot, dierenleed: Dit alles kan worden verminderd als wij met z’n allen minder vlees gaan consumeren. Een van mijn beste vriendinnen is sinds bijna 2 jaar vegetariër, waardoor ons hele groepje (“de Foodclub”) veel minder vlees is gaan eten. Maximaal 3 keer per week vind ik eigenlijk al veel. Persoonlijk sta ik ervoor dat we vlees weer als luxe product moeten gaan zien: Iets wat je niet iedere dag eet, en wanneer je het eet dat het van écht goede kwaliteit is. Vlees van een dier wat een goed leven heeft gehad, en wat daardoor ook lekkerder smaakt. Geen plofkip, hokjeskoe, of mishandeld varken. Ik vind het super om te zien dat de grote merken zoals Maggi ook meedoen aan deze lifestyle, waardoor minder vlees eten hopelijk meer wordt dan alleen een modegril. Als ik deze prijs win ga ik voor mijn vega/flexetariërs zeker een Maggi maaltijd koken!
Hi Melissa,
Gefeliciteerd! je hebt het MAGGI Dagje Geen Vlees pakket gewonnen. Als je jouw adresgegevens naar redactie@dehippevegetarier.nl mailt, wordt het pakket naar je toegestuurd
Elke dag is bij ons thuis een vleesloze dag. Maar hou dat culinair gezien maar eens gevarieerd en lekker interressant… Maggi weet er wel raad mee als ik het zo zie. Zou fantastisch zijn deze soorten eens te kunnen proberen, vinden pap en mam ook hoor ik op de achtergrond 😀
Een dagje geen vlees!
Waarom niet?
De slechte onstandigheden in de vee-industrie, alle overige toegevoegde meuk aan het vlees, en gewoon omdat je veel meer variatie in je groentes hebt als je eens niet dat speklapje ernaast eet.
Je kunt zoveel kanten op met peulvruchten en andere groenten, dat je die echte burger niet eens mist. De rode bietenburger d8e ik voor de familie had gemaakt als verassing kreeg als eerste opmerking: Is dit vlees wel gaar!? Het is nog helemaal rood! Waarop ik lachend de reactie gaf, het is een rode bietenburger, dus dat kleurtje kan ik er echt niet uitbakken.
Hi Merel,
Wat ontzettend leuk om te horen dat jij ook zo van vegetarisch eten houdt, en ben het volledig met je eens dat je met peulvruchten en groente alle kanten op kan! 🙂 Die rode bietenburger is heerlijk hè, hoop dat het ook goed in de smaak viel bij jouw familie.
Ik zag deze mixen afgelopen week voor het eerst in de schappen liggen. Leuk initiatief om vegetarisch eten voor een grotere groep mensen aantrekkelijker en makkelijker te maken. Ik ben zelf flexitariër, maar zou graag nog vaker vegetarisch willen eten, zowel voor de dieren, het milieu, als mijn gezondheid. En omdat vegetarische gerechten natuurlijk ook gewoon heel lekker kunnen zijn. Helaas wil mijn omgeving er nog niet zo aan. Wie weet, misschien kan ik ze met deze nieuwe kruidenmixen wel overtuigen!
Lekker! Bij ons staan er meerdere dagen per week gerechten zonder vlees op tafel. Mijn man is hier soms iets minder blij mee, maar misschien kan ik hem met de nieuwe ‘dagje geen vlees’ aangenaam verrassen.
Wat leuk. Ik eet elke dag geen vlees (omdat er meer redenen zijn om het niet te doen, dan wel: milieu, dierenwelzijn, gezondheid) en dan is het altijd leuk om daar wat variatie in te brengen met nieuwe recepten.
Mijn kinderen eten geen vlees, we kiezen dus elke dag voor een dagje geen vlees…juist daarom wil ik deze graag proberen, we zijn altijd in voor iets nieuws!
Ik eet elke dag geen vlees, maar maak meestal geen gebruik van pakjes. Het receot hierboven lijkt me echter erg lekker en zou ik wel willen proberen!