In Sri Lanka eten ze Dahl gewoon met de handen! Dip het lekkere brood gewoon in de soep en geniet van dit heerlijke comfort food. Deze kruidige linzensoep is ideaal op deze koude, winterse dagen.
Ingrediënten
Voor
personen
Voor het Naanbrood
Voor de currypoeder
Voor de soep
Hoe maak je de dahlsoep met naanbrood?
Stap 1
Doe de bloem in een grote kom en meng de gist, honing en zout er door. Voeg het water, de yogurt en ghee toe en kneed ca. 5 minuten tot een soepel deeg. Bedek de kom met een vochtige theedoek en zet voor minimaal één uur weg op een warme plek of totdat het deeg verdubbeld is. Maal voor de currypoeder de kruidnagel en kaneel fijn met een vijzel en meng met de overige specerijen.Meng de groentebouillon met het water en voeg de linzen toe. Breng aan de kook en voeg de currypoeder toe. Kook ca. 20 minuten op laag vuur gaar. Snipper de ui, pers de knoflook en snij de gember fijn. Snij de tomaten in blokjes. Verwarm in een koekenpan de ghee en bak hierin de ui, knoflook en gember glazig. Voeg het mosterdzaad toe en bak mee. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog ca. 4 minuten. Voeg het mengsel toe aan de gekookte linzen. Roer er de garam masala door en pureer het geheel met een staafmixer. Verdeel het deeg in 6 porties en rol uit op een bebloemd werkblad. Verwarm een koekenpan op hoog vuur. Smeer de bovenkant van het deeg in met wat ghee en bak de broden aan iedere kant ongeveer 2 minuten goudbruin. Serveer de soep met de naanbroden en garneer met blaadjes koriander.
Heb jij dit recept klaargemaakt? Verras ons met een foto van jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Heb net de soep gemaakt, maar moest zeker 400 ml extra water/bouillon toevoegen. Klopt het recept wel met de 700 ml vocht op 500 gram linzen?
12:10 19 januari 2024Hoi Inge, als ik kijk naar de receptuur dan denk ik dat je met 700 ml vocht eerder een stevige linzen-saus krijgt, dan een vloeibare soep. Ik zou aanraden om water/bouillon naar smaak toe te voegen om tot een fijne structuur te komen :-) Groetjes!
12:10 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.