De Chinese keuken: vegetarische mini loempia's
Lieske van der Waals

De Chinese keuken: vegetarische mini loempia's

woensdag 25 september 2019
Naar recept

De Chinese keuken kent verschillende regionale keukens, waaronder de Kantonese en Sichuankeuken. De gerechten uit de Chinese keuken staan bekend om harmonie tussen zout, pittig, zuur, zoet, bitter en umami, wat resulteert in prachtige gerechten. De komende tijd mogen wij een aantal gerechten delen uit het mooie boek Chinese Takeaway van Kwoklyn Wan. Vandaag: vegetarische mini loempia's!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit voor de vulling een wok op hoog vuur. Voeg de arachideolie toe, gevolgd door de lente-ui, de knoflook, de wortel en de Chinese kool. Roerbak 2 tot 3 minuten, tot de groenten zacht zijn. Voeg de waterkastanjes, de bamboescheuten, de taugé, de sojasaus, het zout en de peper toe. Roerbak nog 1 minuut, zet het vuur uit en meng de sesamolie erdoor. Schep de vulling in een kom en laat afkoelen.

Stap 2

Leg een loempiavel op een plank met een van de punten naar je toe en bestrijk de randen met het maïszetmeel-eimengsel. Schep een flinke eetlepel van het groentemengsel tot bijna in de onderste hoek van het loempiavel. Vouw de punt over de vulling, vouw de twee punten aan de zijkant naar binnen om de vulling in te sluiten en er een rolletje van 8 cm van te vormen en rol verder op naar de bovenste punt. Herhaal met de rest van de loempiavellen en de vulling.

Stap 3

Schenk zoveel arachideolie in een wok dat de loempia's kunnen drijven en verhit tot 160 °C. Frituur de loempia's in porties van vier in 3 tot 4 minuten goudbruin. Schep ze met een schuimspaan voorzichtig uit de olie en laat uitlekken op een rooster of een bord bekleed met keukenpapier. Serveer de hete loempia's met zoete chilisaus om in te dippen.

Heb jij dit gerecht gemaakt? Of een ander recept uit Chinese Takeaway? Wat vond je ervan? Verras ons met een foto van jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Chinese Takeaway
Kwoklyn Wan
Uitgeverij Good Cook
ISBN: 9781787133679
Prijs: €13,99

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.