Ananas-halloumispiesjes met chilipeper & verse munt
Daniëlle van Kampen

Ananas-halloumispiesjes met chilipeper & verse munt

woensdag 02 juni 2021
Deze ananas-halloumispiesjes met chilipeper en verse munt maakt je je barbecue tot een echt feest! Het barbecue recept komt uit het kookboek De groene barbecue van Rukmini Iyer.

In De smaakbijbel van Niki Segnit staat dat je je niets moet aantrekken van snobs die hun neus optrekken voor kaas ananasspiesjes. Kaas en ananas hebben smaakbestanddelen die niet alleen om nostalgische redenen, maar ook wetenschappelijk gezien heel goed bij elkaar passen. Deze spiesjes zijn een moderne, volwassen update van die smaakcombinatie en een perfect voorgerecht voor een zomers feestje.

Ingrediënten
Voor 5 spiesjes
1 middelgrote ananas, geschild, hart verwijderd, in stukjes van 2,5 cm
225-250 g halloumi, in blokjes van 2,5 cm
1 verse rode chilipeper, in ringetjes
20 g verse munt, fijngesneden
sap van 1 biologische limoen
olijfolie, om te bestrijken
5 spiesjes, in water geweekt als je houten gebruikt


Bereidingswijze


  1. Doe de ananas en halloumi in een grote kom. Roer in een ander kommetje de chilipeper, munt en het limoensap door elkaar, schenk  de helft van het mengsel over de ananas en halloumi en schep om.

  2. Laat de ananas en halloumi 15 minuten rusten als je daar tijd voor hebt, of rijg het fruit en de kaas direct al voorzichtig om en om aan de spiesjes; zorg dat de kaas niet breekt.

  3. Gril de spiesjes 5-7 minuten per kant op een goed hete barbecue. Bestrijk de ananas met wat olie als de stukjes uitdrogen. Keer de  spiesjes niet te snel om, want dan blijft de halloumi aan de barbecue kleven.

  4. Leg de spiesjes op een platte schaal als de ananas en halloumi aan beide kanten mooie grillstrepen hebben. Besprenkel ze met de  rest van de dressing en dien heet op.


TIP: Snijd de halloumi in vrij grote stukken, anders vallen ze uit elkaar als je ze aan de spiesjes rijgt. Je kunt dit recept eenvoudig  verdubbelen of verdriedubbelen, maar je kunt de hoeveelheid hierboven ook over 10 spiesjes verdelen als je met meer mensen bent.

Heb jij dit recept uit De groene barbecue gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

De groene barbecue
Rukmini Iyer
Uitgeverij: Becht

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.