...

De Indonesische keuken: Lalab terong dan ketimoen

door | 16 jun 2020 | Recepten, Wereldkeuken

Print Friendly, PDF & Email

Zoals jullie weten, bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Indonesische keuken. Uit het boek Selemat Makan, delen we met jullie een heerlijk bijgerecht recept: Lalab terong dan ketimoen (aubergine-komkommersalade)!

Ingrediënten
Bijgerecht voor ongeveer 4 personen
1 grote aubergine
2 tomaten
½ komkommer
5 sprieten bieslook
4 eetlepels olijfolie

Voor de saus
2 gesnipperde uien
2 tl sambal
2½ eetlepel citroensap
2 teentjes knoflook, gehakt
2 eetlepel ketjap manis
1 tl witte suiker

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergine in plakjes en bestrooi deze met zout. Doe dit in een vergiet en laat dit een half uur staan.
  2. Ondertussen kan je de saus maken. Doe de ingrediënten in een hoge beker en pureer dit met een staafmixer.
  3. Gril de aubergine in een pan met olie.
  4. Snijd de komkommer in plakjes en de tomaten in partjes.
  5. Leg de aubergine en komkommer om en om over elkaar heen, verdeel hier de tomaten over.
  6. Snijd de bieslook fijn en strooi dit eroverheen.
  7. Besprenkel het geheel met de saus.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Selemat Makan gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Selemat Makan
Wouter Rademakers
Uitgeverij: Edicola Culinair
ISBN: 9789493160118
Prijs: €27.95

Summary
recipe image
Recipe Name
De Indonesische keuken: Lalab terong dan ketimoen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)
Sammie Eslamimoghaddam
Volg Sammie

Sammie Eslamimoghaddam

Receptontwikkelaar at De Hippe Vegetariër
Sammie studeert Voeding & Diëtetiek en vult haar vrije tijd met sporten, vrienden en eten (soms iets te veel)! Daarnaast kookt ze graag voor haar familie en huisgenoten en probeert ze vaak nieuwe dingen uit. Sammie is nieuwsgierig naar de huidige trends op het gebied van voeding en laat iedereen graag zien hoe makkelijk en lekker vega eten is!
Sammie Eslamimoghaddam
Volg Sammie

Latest posts by Sammie Eslamimoghaddam (see all)

1 Reactie

  1. Marco

    Lekkerrrrrr!!!!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt