Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Perzische keuken. Uit het boek Pardiz, delen we met jullie het recept voor rijst met een gouden korst - klinkt dat niet heerlijk!
Ingrediënten
Voor
personen
Rijst met een gouden korst
Voor de Tah Digh
Bereidingswijze
Stap 1
Spoel de rijst af in koud water en vervang het water 3-4 keer. Als je tijd hebt, laat de rijst dan 4 uur in ruim, iets gezouten water staan.
Stap 2
Giet de rijst af, laat in een pan glijden en bedek met water. Breng aan de kook en laat koken tot de rijst al dente is, ongeveer 5 minuten. Giet de rijst af en spoel af onder de koude kraan om het kookproces te stoppen.
Stap 3
Roer in een kom de ingrediënten voor de tah digh door elkaar. Voeg er 4-5 eetlepels van de rijst aan toe.
Stap 4
Laat 1 eetlepel boter smelten in een pan met antiaanbaklaag. Verspreid de tah digh over de bodem van de pan en schep de rest van de rijst er in piramidevorm op.
Stap 5
Prik er met de achterkant van een houten lepel ongeveer 6 diepe gaatjes in. Stop een klontje boter in elk gaatje en leg een goed sluitend deksel op de pan. Zet 20 minuten op matig vuur.
Stap 6
Haal de pan van het vuur, zet deze 2 minuten in heel koud water (hierdoor komt de tah digh los van de bodem) en schud de pan zachtjes.
Stap 7
Leg een platte schaal op de pan en keer ze samen om – wees voorzichtig, de pan is erg heet. De korst moet eenvoudig los komen. Garneer met de zuurbessen.
Heb jij dit recept of een ander recept uit Pardiz gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Pardiz Manuela Darling - Gansser Uitgeverij: Edicola Culinair ISBN: 9789493160330 Prijs: €32.50
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.