Tuinbonen met eieren
Lauren Kreijger

Tuinbonen met eieren

woensdag 29 april 2020
Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Perzische keuken. Uit het boek Pardiz, delen we met jullie het recept voor tuinbonen met eieren. Ook wel bekend als Baghala ghatogh!

Ingrediënten
Voor 4 personen
20-25 minuten bereidingstijd
3 preien, in dunne ringen
roomboter en olijfolie, om in te bakken
1 tl gemalen komijn
1 tl kurkuma
100 g spinazie
1 kg gedopte tuinbonen, vers of uit de vriezer, harde velletjes verwijderd
½ bos dille, grofgesneden
½ bos bladpeterselie, grofgesneden
¼ bos koriander, grofgesneden
8 eieren
zeezout en versgemalen zwarte peper
sumak, als garnering

Bereidingswijze

  1. Fruit de preiringen 10 minuten zachtjes in wat boter en olijfolie tot ze glazig en zoet worden.

  2. Voeg de komijn, kurkuma, spinazie en tuinbonen toe en bak 2-3 minuten mee. Roer de grofgesneden kruiden erdoor.

  3. Breek de eieren boven het tuinbonenmengsel, bestrooi met zout en peper en bak heel zachtjes, tot de eiwitten stollen (ik leg het deksel op de pan zodat het sneller gaat).

  4. Bestrooi met wat sumak en dien op.


Heb jij dit recept of een ander recept uit Pardiz gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Pardiz
Manuela Darling - Gansser
Uitgeverij: Edicola Culinair
ISBN: 9789493160330
Prijs: €32,50



 

 

 

 

 

 

1 Reacties

Dit is een lekker gerecht! Ik vroeg me alleen af wat voor Iraanse gerechten erbij geserveerd kunnen worden.

11:45 19 januari 2024

Beste Marieke, Je zou bijvoorbeeld een Shirazi salade bij dit gerecht kunnen maken. Een frisse salede met tomaat, komkommer, ui, munt en cirtoen! :-) Groetjes, Daniëlle

11:45 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.