De ultieme VLT Veggie Clubsandwich
Isabel Boerdam

De ultieme VLT Veggie Clubsandwich

maandag 12 november 2018
Iedereen kent hem wel: de BLT klassieker. Een sandwich zoals die hoort te zijn met bacon, sla (lettuce) en tomaat. Niet zo vega dus, maar daar bracht wij verandering in! We ontdekten namelijk vorige week een nieuw product in het schap: vegetarische 'vleeswaren' van Quorn. En nog keuze ook: vegan gerookte ham, vegan kipplakjes, vega pepperoni en vega rode peper-spinazie plakken (persoonlijke favoriet). Dus je snapt 'm al: wij doken de keuken in en maakten de allergrootste BLT clubsandwich, maar dan VLT! En natuurlijk een beetje luxer met crushed avocado en tahini dip! Yum yum yum...

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
12 boterhammen
4 vegetarische Quorn rode peper-spinazieplakjes
4 vegan Quorn hamplakjes
4 vegetarische Quorn pepperoniplakjes
4 vegan Quorn kipplakjes
8 blaadjes botersla
2 tomaten, in plakjes
1 courgette, in dunne plakken
40 g kiemgroente
6 radijsjes, in plakjes
2 avocado’s
1 tl chilivlokken
4 el yoghurt-tahini dip
mayonaise
zout en peper

PS. Deze veganistische en vegetarische 'vleeswaren' zijn te vinden in het vleeswarenschap van Albert Heijn!



Hoe maak je deze ultieme VLT?

  1. Verwijder de pit en schil van de avocado en prak het vruchtvlees met een vork. Meng hier de chilivlokken door. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Verhit een grilpan en gril hierin de courgetteslierten totdat er grilstrepen ontstaan. Haal de slierten uit de pan en laat afkoelen.

  3. Bestrijk een boterham met een vierde van de avocadospread. Leg hierop een blaadje botersla gevolgd door een plakje Quorn rode peper-spinazieplakjes, 2 plakjes tomaat, twee courgetteslierten en een plakje Quorn vegan gerookte ham. Leg hier een boterham op en besmeer deze met yoghurt-tahini dip. Leg hierop een blaadje botersla gevolgd door een plakje Quorn vegetarische pepperoni, 6 plakjes radijs, een plakje kipvrije Quorn, 2 plakjes tomaat en een vierde van de kiemgroente. Bestrijk een boterham met mayonaise en leg deze met de mayonaise kant naar beneden op de laatste laag van de sandwich. Herhaal deze stap voor alle broodjes.

  4. Snijd de boterhammen doormidden en verdeel over de borden.


Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie via Facebook, Instagram of Twitter. Wij zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Lijkt me heerlijk! Alleen: een sneetje brood is geen boterham. Een boterham wordt zo genoemd wanneer er twee sneetjes brood op elkaar worden gelegd.

11:56 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.