VEGGIE IN 20 MINUTEN: Tempura van snackpaprika met yoghurt-tahini dip
4.5 (90%) 2 votes

Supersnel vegetarisch recept! Tempura van snackpaprika in 20 minuten, met een heerlijke yoghurt-tahini dip. Gezond, gemakkelijk en binnen 20 minuten op tafel. Meer supersnelle recepten? Abonneer je dan nu op ons VEGGIE YouTube-kanaal! Dit wordt hét vegetarische YouTube kanaal van Nederland, met supersnelle veggie recepten en meer. Samen met Van Eigen Bodem willen we Nederland inspireren om méér groenten te eten. Benieuwd? Kijk hier!

Wat heb je nodig?
Voor 10 tempura’s
10 snackpaprika’s
50 gram bloem
2 eieren
50 gram panco (Japans broodkruim)

Voor de vega dip
3 eetlepels Griekse yoghurt
2 theelepels tahini
citroensap, honing en zout naar smaak

Hoe maak je deze snackpaprika tempura?

  1. Breek de eieren in een kommetje en kluts los met een snufje zout
  2. Rol de snackpaprika’s eerst in de bloem, daarna in het ei en tot slot in de panco. Zorg dat de snackpaprika rondom licht bedekt is en leg op een bakplaat met bakpapier.
  3. Doe de snackpaprika’s in de oven op 200 graden en rooster in 15 minuten goudbruin en knapperig.
  4. Maak ondertussen de dip door de Griekse yoghurt te mengen met de tahini en citroensap, honing en zout naar smaak.
  5. Haal de snackpaprika’s uit de oven en dippen maar!

Eetsmakelijk!

Heb jij dit tempura recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Tempura van snackpaprika met yoghurt-tahini dip
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!