DIY TREND: avocado cheesecake bites
Lieske van der Waals

DIY TREND: avocado cheesecake bites

maandag 30 juli 2018
Cheesecake, wij zijn fan! Wij transformeerden deze Guilty pleasure klassieker naar een no-bake vegan variant: avocado cheesecake bites. Vanochtend deelden wij hier de mooiste Instagram foto's van. Deze taart bestaat uit verschillende lagen die tussendoor de koelkast in gaan, om een mooi effect te creëren. De bodem is gemaakt van noten en dadels, gevolgd door vanille cashew-cream met daarna, de all-time favorite: avocado. Lekker!

Wat heb je nodig?
Voor 9 bites:
2 theelepels kokosschaafsel
Extra: bakpapier en een vierkante bakvorm

Voor de bodem:
90 g kokosschaafsel
225 g medjool dadels (ontpit)
50 g ongebrande walnoten
50 g ongebrande hazelnoten
50 g ongebrande amandelen
1 eetlepel kokosolie

Voor de cashew-laag:
200 g cashews
80 ml kokosolie
125 ml kokosmelk
½ citroen, sap
1 theelepel vanille-extract
3 eetlepels agave siroop

Voor de avocado-laag:
3 rijpe avocado’s
3 eetlepels honing
1 eetlepel kokosolie
½ citroen, sap

Hoe maak je het?
Let op! Begin op tijd: de cashews moeten 4-6 uur weken en de taart zal minimaal 4 uur de koeling in moeten voor gebruik.

Bodem:

  1. Maal de noten in een keukenmachine, voeg de dadels, kokosschaafsel en kokosolie toe. Blijf het mengsel malen tot er een stevige bal gevormd wordt.

  2. In een vierkante bakvorm knip je een vel bakpapier op maat, zodat deze met twee uiteindes over de bak heen komt. Duw hier de bodem in en zorg er met de bolle kant van een lepel voor, dat het een stevig geheel wordt. Plaats in de koelkast.


Cashew-laag:

  1. Week de cashews minimaal 4 uur in koud water. Zodra de cashews zacht zijn, giet je het water af.

  2. Plaats alle ingrediënten voor de cashew-laag in een keukenmachine of blender. Blend tot een romig geheel.

  3. Giet het cashew mengsel over de bodem. Plaats minimaal 2 uur in de koelkast.


Avocado-laag:

  1. Verwijder de schil en pit van de avocado. Plaats de avocado samen met honing, kokosolie en citroensap in de keukenmachine of blender.

  2. Blend tot een romig mengsel. Sprenkel hierover de 2 theelepels kokosschaafsel. Plaats minimaal 2 uur in de koelkast zodat de taart goed op kan stijven.

  3. Voor het serveren haal je de taart uit de koeling en snijd je deze in 9 vierkantjes. Laat een paar minuten op kamertemperatuur komen en serveer.


Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

3 Reacties

Welke afmetingen heeft de bakvorm die je hiervoor gebruikt hebt?

11:57 19 januari 2024

Hoi Marleen, ik heb de volgende bakvorm gebruikt (https://www.dille-kamille.nl/nl/taart-gebak-zoet-hartig/bakblik-vierkant-anti-aanbak-inhoud-2-l-1871.html?network=daisycon) deze is vierkant. Maar je kan ook een bakvorm van 24 cm gebruiken, dan kan je de randen bijsnijden tot mooie vierkantjes. Groetjes, Lieske

11:57 19 januari 2024

Ziet er heerlijk uit! Helaas kan ik niet tegen hazelnoten Zou ik in plaats daarvan pecannoten kunnen gebruiken? Of is er een beter alternatief?

11:57 19 januari 2024

Zeker, pecannoten of amandelen is ook prima!

11:57 19 januari 2024

Jullie weten dat honing niet vegen is? Misschien de honing vervangen door ook agavesiroop om het echt vegan te maken?

11:57 19 januari 2024

Autocorrectie... vegen is natuurlijk vegan

11:57 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.