DIY TREND: Halloumi frietjes met avocado dip
Lieske van der Waals

DIY TREND: Halloumi frietjes met avocado dip

maandag 16 juli 2018
Gespot op verschillende food festivals: de halloumi frietjes! Vanochtend deelden we al de lekkerste Instagram foto's ervan. Hoe je deze halloumi frietjes zelf maakt, lees je hier! Om je friet ook nog eens te kunnen dippen, delen we ook het recept voor avocado dipsaus. Gegarandeerd een hit op het volgende feestje!

Wat heb je nodig?
Voor 10 halloumi frietjes:
225g halloumi
100g bloem
1 eetlepel Ras el Hanout kruiden
kokosolie om in te bakken

Voor de avocado dipsaus:
2 avocado's
½ limoen, geperst
½ teentje knoflook
peper en zout
optioneel: rode peper, fijngesneden

Hoe maak je het?

  1. Meng in een ruime kom of diep bord de bloem met de ras el hanout kruiden.

  2. Dep de halloumi droog en snijd deze in brede repen. Zet apart.

  3. Haal de halloumi door een mix van de bloem en de Ras el Hanout kruiden en zet apart.

  4. Meng voor de dipsaus in een blender de avocado, knoflook, limoensap en peper en zout naar smaak.

  5. Verwarm een pan op het vuur met kokosolie, bak vervolgens de halloumi friet in de pan en draai deze een aantal keer om, tot dat deze bruin en knapperig zijn.


Smakelijk!



Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

2 Reacties

Hoi Volgens mij vergeet je in je recept te zetten dat de gesneden haloumi door het meelmengsel gehaald moet worden...

11:59 19 januari 2024

Dat ziet er lekker uit! Ik zie alleen je meel met de kruiden niet terugkomen in de bereidingswijze? Neem aan dat de haloumi daarin gewenteld moet worden voor deze gefrituurd wordt?

11:59 19 januari 2024

Hoi Elly, je hebt helemaal gelijk! Deze ben ik in mijn enthousiasme vergeten, oeps. Nu is de stap toegevoegd. Bedankt! Groetjes, Lieske

11:59 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.