...

Drie soorten vegan amandelspijs

door | 28 nov 2020 | Recepten, Zoet

Print Friendly, PDF & Email

Spijs kun je natuurlijk zo in de supermarkt kopen, maar wist je dat het eigenlijk ook heel erg makkelijk is om zelf te maken? Vandaag laten we zien hoe je amandelspijs kunt maken. Het amandelspijs wat wij hebben gemaakt is helemaal vegan. En naast de ‘klassieke’ spijs hebben we ook nog twee andere variaties gemaakt! Probeer die met gember en citroen bijvoorbeeld eens in gevulde speculaas of in een kerststol.

Klassieke Amandelspijs
Ingrediënten

150 g blanke amandelen of amandelmeel
150 g suiker
2 el amandelmelk

Bereidingswijze
1. Maal de amandelen fijn in een keukenmachine tot een poeder. Let erop dat je ze niet te lang mengt, dan ontstaat er een pasta en dat is niet de bedoeling. Gebruik je amandelmeel? Dan kun je deze stap overslaan.
2. Doe de suiker bij de amandelen in de keukenmachine en mix dit samen zodat het helemaal gemengd is. Voeg op het einde 2 eetlepels plantaardige melk of water toe en meng dit in de keukenmachine tot er een plakkerig mengsel ontstaat. Kneed het met je handen tot een bal.
3. Verpak de amandelspijs in vershoudfolie en leg minimaal een uur in de koelkast.

Dadel-kaneel amandelspijs
Ingrediënten
150 g blanke amandelen of amandelmeel
150 g suiker
2 el amandelmelk
5 dadels
3 tl kaneel

Bereidingswijze
1. Maal de amandelen fijn in een keukenmachine tot een poeder. Let erop dat je ze niet te lang mengt, dan ontstaat er een pasta en dat is niet de bedoeling. Gebruik je amandelmeel? Dan kun je deze stap overslaan.
2. Doe de suiker bij de amandelen in de keukenmachine en mix dit nog kort zodat het helemaal gemengd is. Snijd de dadels alvast in kleine stukjes. Voeg op het einde dadels, kaneel en 2 eetlepels plantaardige melk of water toe en meng dit in de keukenmachine tot er een plakkerig mengsel ontstaat. Kneed het met je handen tot een bal.
3. Verpak de amandelspijs in vershoudfolie en leg minimaal een uur in de koelkast. 

Gember-citroen amandelspijs
Ingrediënten
150 g blanke amandelen of amandelmeel
150 g suiker
2 el amandelmelk
3 cm gember
3 tl citroensap

Bereidingswijze
1. Maal de amandelen fijn in een keukenmachine tot een poeder. Let erop dat je ze niet te lang mengt, dan ontstaat er een pasta en dat is niet de bedoeling. Gebruik je amandelmeel? Dan kun je deze stap overslaan.
2. Doe de suiker bij de amandelen in de keukenmachine en mix dit nog kort zodat het helemaal gemengd is. Rasp de gember. Voeg op het einde gember, citroensap en 2 eetlepels plantaardige melk of water toe en meng dit in de keukenmachine tot er een plakkerig mengsel ontstaat. Kneed het met je handen tot een bal.
3. Verpak de amandelspijs in vershoudfolie en leg minimaal een uur in de koelkast.

Heb jij al eens zelf amandelspijs gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie op onze website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Drie soorten vegan spijs
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Sanne Romp

Sanne Romp

Vegetarische Foodie at De Hippe Vegetariër
Sanne is diëtist en houdt van koken, sporten en eten. Ze is altijd op zoek naar nieuwe recepten die ze kan uitproberen. Aan deze recepten geeft ze wel altijd haar eigen draai, het liefst zo gezond mogelijk. Daarnaast vindt ze het een leuke uitdaging om te koken voor mensen met een allergie. Sanne kun je regelmatig vinden in een van de hotspots in Nijmegen!
Sanne Romp

Latest posts by Sanne Romp (see all)

2 Reacties

  1. Lianne

    De amandelspijs is erg droog geworden, wat zou ik kunnen toevoegen om het smeuïger te maken?

    Antwoord
    • Karlijn Swaen

      Hi Lianna,

      Je kunt proberen er iets meer vocht aan toe te voegen, dus bijvoorbeeld een eetlepel extra amandelmelk. Probeer hier een beetje mee te spelen!

      Liefs, Karlijn

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt