Easy peasy pasta met venkel
Anne Bolten

Easy peasy pasta met venkel

zaterdag 11 november 2017
We kunnen zelf natuurlijk heerlijk koken, maar we worden ook graag geïnspireerd door onze lezers! Vanaf nu delen we daarom regelmatig een recept van jullie. Dit is het lievelingsrecept van Miranda, een enthousiaste hobbykok die mensen in haar omgeving probeert te motiveren om minder of geen
vlees te eten. Om haar recepten te verzamelen is ze de site www.vandaagwatanders.nl begonnen. Vandaag deelt ze met ons het recept voor een eenvoudige, one pot pasta met frisse venkel en porcini.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 350 gr pasta

  • 2 eetl olijfolie

  • 1 rode ui

  • 2 teen knoflook

  • 1 venkelknol

  • 25 gr porcini

  • 200 gr kastanjechampignons

  • 1 bouillontablet (paddenstoelen)

  • flink gemalen peper

  • 2 theel zout

  • 100 ml witte wijn

  • 100 ml room

  • 800 ml water


Hoe maak je de one pot pasta?
Snipper de ui en knoflook. Snijd de venkel in smalle reepjes.
Snijd de porcini zo nodig kleiner, snijd de champignons in plakjes.
Doe alle ingrediënten in een ruime pan en breng aan de kook. Roer af en toe.
Kook in ca. 12-15 minuten je pasta beetgaar.
Je zult zien dat al het vocht is opgenomen en een “smeuïge” saus is geworden.
Rasp tot slot nog lekker veel Parmezaan over de pasta.

Wil je zelf ook een recept met ons delen? Vul dan dit formulier in en wie weet staat jouw recept binnenkort in deze rubriek!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

6 Reacties

De pasta moet er ook bij? Alles bij elkaar dus? Leuk, k ga t nog n x proberen , k had nu niet de pasta apart gekookt omdat ik t niet vertrouwde ;-) En zonder witte wijn. Volgende x met.

12:05 19 januari 2024

Hi Lena, Je kan zeker de pasta bij de saus toevoegen, de pasta neemt het vocht op uit de saus waardoor het gerecht extra smeuïg wordt! :-) Groetjes, Daniëlle

12:05 19 januari 2024

Ik heb er wat aanpassingen aan gedaan, room weggelaten. Een flinke hand zongedroogde tomaten zonder olie (lidl) fijngesneden, 3 tenen knoflook, en een paprika in blokjes erbij. Bij gebrek aan paddenstoelenbouillontablet een groentebouillontablet en verders zout weggelaten en 2 flink volle theelepels met Johnny de Boer Funghi Trifolati kruiden erbij. En een liter water + zeker ruim 100 ml witte wijn (Italiaans) Heerlijk.

12:05 19 januari 2024

in het oorspronkelijke recept is het vocht in totaal 800 ml dus dat betekent dat nog maar 600 ml water moet worden toegevoegd

12:05 19 januari 2024

Was wel handig geweest als er verteld was om de deksel eraf te laten . Ik heb nu een soep.

12:05 19 januari 2024

Hoi Astrid, jemig dat is niet de bedoeling! Is de saus te ver doorgekookt tot soep i.v.m. de temperatuur van de pan (doordat de deksel erop zat)? Laat het me even weten, dan pas ik dit aan in het recept. Groetjes, Lieske

12:05 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.