We kunnen zelf natuurlijk heerlijk koken, maar we worden ook graag geïnspireerd door onze lezers! Vanaf nu delen we daarom regelmatig een recept van jullie. Dit is het lievelingsrecept van Miranda, een enthousiaste hobbykok die mensen in haar omgeving probeert te motiveren om minder of geen
vlees te eten. Om haar recepten te verzamelen is ze de site www.vandaagwatanders.nl begonnen. Vandaag deelt ze met ons het recept voor een eenvoudige, one pot pasta met frisse venkel en porcini.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 350 gr pasta
- 2 eetl olijfolie
- 1 rode ui
- 2 teen knoflook
- 1 venkelknol
- 25 gr porcini
- 200 gr kastanjechampignons
- 1 bouillontablet (paddenstoelen)
- flink gemalen peper
- 2 theel zout
- 100 ml witte wijn
- 100 ml room
- 800 ml water
Hoe maak je de one pot pasta?
Snipper de ui en knoflook. Snijd de venkel in smalle reepjes.
Snijd de porcini zo nodig kleiner, snijd de champignons in plakjes.
Doe alle ingrediënten in een ruime pan en breng aan de kook. Roer af en toe.
Kook in ca. 12-15 minuten je pasta beetgaar.
Je zult zien dat al het vocht is opgenomen en een “smeuïge” saus is geworden.
Rasp tot slot nog lekker veel Parmezaan over de pasta.
Wil je zelf ook een recept met ons delen? Vul dan dit formulier in en wie weet staat jouw recept binnenkort in deze rubriek!
De pasta moet er ook bij?
Alles bij elkaar dus?
Leuk, k ga t nog n x proberen , k had nu niet de pasta apart gekookt omdat ik t niet vertrouwde 😉
En zonder witte wijn. Volgende x met.
Hi Lena,
Je kan zeker de pasta bij de saus toevoegen, de pasta neemt het vocht op uit de saus waardoor het gerecht extra smeuïg wordt! 🙂
Groetjes,
Daniëlle
Ik heb er wat aanpassingen aan gedaan, room weggelaten. Een flinke hand zongedroogde tomaten zonder olie (lidl) fijngesneden, 3 tenen knoflook, en een paprika in blokjes erbij. Bij gebrek aan paddenstoelenbouillontablet een groentebouillontablet en verders zout weggelaten en 2 flink volle theelepels met Johnny de Boer Funghi Trifolati kruiden erbij. En een liter water + zeker ruim 100 ml witte wijn (Italiaans)
Heerlijk.
in het oorspronkelijke recept is het vocht in totaal 800 ml dus dat betekent dat nog maar 600 ml water moet worden toegevoegd
Was wel handig geweest als er verteld was om de deksel eraf te laten . Ik heb nu een soep.
Hoi Astrid, jemig dat is niet de bedoeling! Is de saus te ver doorgekookt tot soep i.v.m. de temperatuur van de pan (doordat de deksel erop zat)?
Laat het me even weten, dan pas ik dit aan in het recept. Groetjes, Lieske
Ik heb bij mij de hele sessie, muv de laatste 3 minuten het deksel op de pan gelaten. Geen soep.
Wat is dit een ongelofelijk heerlijk gerecht!! Mijn dochter had dit recept al eens gezien en zich afgevraagd hoe dat zou uitpakken: gewoon alles in een keer in de pan. Gisteren besloten om het te maken en ook de kritische eter (mijn man) vond het geweldig!! Die gaan we zeker vaker eten!
Ik blijf dit altijd zo vreemd vinden.. Parmezaanse kaas is niet vegetarisch. Waarom zou je dat posten?
Hi Vera,
Bedankt voor je bericht. Het klopt dat parmezaanse kaas niet veganproof is. Maar het is wel een vegetarisch recept, omdat er geen vlees in het recept verwerkt zit. Er staan trouwens ook veel vegan recepten op onze website waar geen ei en zuivelproducten in verwerkt zijn 🙂
Lijkt mij dat Vera doelt op het stemsel afkomstig uit kalfsmaag waar kalveren specifiek voor worden geslacht. Niet vegetarisch dus 😉