Easy Vegan: Bountytaart
Anne Bolten

Easy Vegan: Bountytaart

woensdag 06 december 2017
Naar recept

Kennen jullie Living the Green Life? Dit is een compleet plantaardig platform dat laat zien dat een (overwegend) plantaardig eetpatroon uitstekend past binnen een uitdagend, succesvol en bevredigend leven. Vorige maand bracht Sanne van Rooij, oprichtster van Living the Green Life, het boek Easy Vegan uit. Met dit boek laat Sanne zien hoe je met uitsluitend plantaardige producten heerlijke en gezonde gerechten kunt bereiden, zonder uren in de keuken te staan. Wij mogen drie recepten delen uit dit mooie kookboek. We begonnen met de American Pancakes voor een zondags ontbijt en een zoete aardappelstoofpot voor een gure herfstdag. Als afsluiter delen we het recept voor deze bountytaart met kokos en chocolade. 

Uit het boek: Van chocolade en kokos kun je de lekkerste dingen maken. Denk bijvoorbeeld aan een bountysmoothie, bountyreepjes of een bountytaart! De laatste is een van mijn paradepaardjes. Deze taart is zo lekker dat iedereen die hem eet ineens toch wel een beetje enthousiast wordt over plantaardig eten. Want: 'Hé, als dit vegan is, dan zal de rest ook wel meevallen!'. Krijg je vrienden of familie te eten en wil je ze echt iet speciaals voorzetten? Dan is deze bountytaart een optie.

Ingrediënten

Voor

4

personen

Voor de taart

Hoe maak je deze bountytaart

Stap 1

Doe de dadels, walnoten en 75 g kokosrasp in je keukenmachine en mix tot alle ingrediënten aan elkaar plakken. Druk het dadelmengsel in het bakblik en zet in de koelkast.

Stap 2

Kook de cashewnoten 10 minuten tot ze zacht zijn en doe ze, samen met 200 ml kokosmelk, kokosolie, de overige 50 g kokosrasp en de ahornsiroop in de keukenmachine. Maal alles fijn. Schep dit op de bodem van de bountytaart en zet weer terug in de koelkast.

Stap 3

Giet de overige 200 ml kokosmelk in een steelpannetje en verwarm. Breek de chocolade in stukjes en roer deze door de kokosmelk. Roer tot ze helemaal zijn gesmolten. Giet over de kokoslaag van de bountytaart en zet een nachtje in de koelkast. Bestrooi de taart voor het serveren met cacaopoeder.

Allergenen: vegan, raw, glutenvrij, sojavrij



Tip! Kan jij wel een vitamineboost gebruiken? Vitaminstore voedingssupplementen bevatten altijd de best opneembare vitaminen, mineralen en nutriënten van de hoogste kwaliteit. Speciaal ter aanvulling op de westerse leefstijl en voor een optimale ondersteuning van jouw gezonde leven. Naast dat de supplementen in een nieuw jasje zitten, zijn ze nu tijdelijk extra voordelig!



Heb jij deze taart naar het recept van Sanne van Rooij gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!  



Easy Vegan


Sanne van Rooij van Living the Green Life


Uitgever: Kosmos Uitgevers  

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

18 Reacties

Deze taart is ZO lekker! Echt een aanrader!

08:29 07 november 2024

Welk formaat springvorm gebruik je hiervoor?

19:00 10 oktober 2024

Hi Hannemieke. Het is al een tijdje geleden, maar ik gok dat er een springvorm met een diameter van 24 cm is gebruikt. Liefs, Karlijn

20:15 28 oktober 2024

Ik zie bij de ingrediënten geen cashewnoten staan maar komen wel voor in de beschrijving? Hoeveel?

19:01 08 mei 2024

He wat slordig! Dit moet 125 gram cashewnoten zijn. Liefs, Karlijn

17:10 16 mei 2024

Deze taart is geweldig! Ik maak hem in 2 kleine taartvormen van de Hema. Ik heb me laten vertellen dat hij ook goed in te vriezen is. Zeker aan te raden om te maken.

12:05 19 januari 2024

Hi Tess, Wat leuk om te lezen! We hopen dat je nog vaak van deze vegan taart zal genieten. Liefs, Karlijn

12:05 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.