Easy Vegan: Zoete aardappelstoofpot
3.6 (71.76%) 17 vote[s]

Kennen jullie Living the Green Life? Dit is een compleet plantaardig platform dat laat zien dat een (overwegend) plantaardig eetpatroon uitstekend past binnen een uitdagend, succesvol en bevredigend leven. Vorige maand bracht Sanne van Rooij, oprichtster van Living the Green Life, het boek Easy Vegan uit. Met dit boek laat Sanne zien hoe je met uitsluitend plantaardige producten heerlijke en gezonde gerechten kunt bereiden, zonder uren in de keuken te staan. Wij mogen drie recepten delen uit dit mooie kookboek. We begonnen met de American Pancakes voor een zondags ontbijt! Nu delen we het recept voor deze zoete aardappelstoofpot voor een gure herfstdag.


Uit het boek: Warme, voedzame en snelle recepten zijn echt een key wanneer het kouder wordt buiten. Het liefst binnen een kwartiertje gemaakt of met slechts één pan. Een no brainer die je huis heerlijk laat ruiken en iedereen laat smullen. Daarbij denk ik onmiddellijk aan deze heerlijke zoete aardappelstoofpot! Je kunt de groenten afwisselen en ook de granen hoeven niet elke keer hetzelfde te zijn. Je zult niet uitgekeken raken op dit recept!

Wat heb je nodig voor 4 personen?
Voor de stoofpot:

  • 3 middelgrote zoete aardappels
  • 1 paprika
  • 1 winterwortel
  • 1 rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el kokosolie
  • 2 tl kurkuma, gemalen
  • 2 tl komijn, gemalen
  • snuf chilipoeder of
  • chilivlokken
  • 50 g tomatenpuree
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 g tomaten in blik
  • 400 g rode linzen
  • 300 g zilvervliesrijst of quinoa
  • 400 gram kikkererwten, uitgelekt
  • 4 el appelciderazijn
  • 5 grote handen bladspinazie

Tools:
keukenmachine of staafmixer en een soeppan

Hoe maak je deze stoofpot?

  1. Schil de zoete aardappels en snijd in kleine stukken. Kook ze in 10 minuten beetgaar. Was de paprika, halveer en verwijder de zaadlijsten. Schil de winterwortel. Pel de ui en knofloog. Snijd de paprika, winterwortel, ui en knoflook in kleine stukjes.
  2. Verwarm in een grote pan de kokosolie. Fruit de ui, knoflook, kurkuma, komijn en chilipoeder 2 minuten, voeg daarna de tomatenpuree toe. Roer goed door elkaar. Giet de kokosmelk erbij en voeg de blokjes tomaat toe, gevolgd door de paprika, winterwortel, rode linzen en zoete aardappel. Breng je stoofpot aan de kook, zet het vuur laag en laat nog 30 minuten op laag vuur staan.
  3. Kook de rijst of quinoa volgens de instructies op de verpakking. Doe de kikkererwten en appelciderazijn bij de stoof, roer en serveer met de zilvervliesrijst en verse bladspinazie.

Allergenen: vegan, glutenvrij, sojavrij, notenvrij, olievrij

Heb jij deze stoofpot naar het recept van Sanne van Rooij gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Easy Vegan
Sanne van Rooij van Living the Green Life
Uitgever: Kosmos Uitgevers
ISBN 9789021565699
Prijs: €20,-

Summary
recipe image
Recipe Name
Easy Vegan: Zoete aardappelstoofpot
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!