...
Print Friendly, PDF & Email

Dit heerlijke recept voor Msakaa komt uit het boek ‘Eenvoudig en lekker Libanees Koken’ van Fadia Zeidan. Msakaa betekent ‘koud’ in het Libanees, omdat het gerecht lekkerder wordt door het even af te laten koelen. Het is een heerlijk gerecht met aubergines, tomaat en kikkererwten uit de oven. Lees hier hoe je het recept zelf maakt!

Ingrediënten
voor 4 personen
8 kleine, dunne aubergines
3 teentjes knoflook, in plakjes
400 g tomaten
250 g ui, in halve ringen
60 g kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
500 ml plantaardige olie
200 ml warm water
60 ml tomatencoulis (of 1 el tomatenpuree)
zout en peper
brood om te serveren

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Schil de aubergines gedeeltelijk, zodat er een streeppatroon ontstaat. Verhit een ruime koekenpan op middelhoge temperatuur met de olie. Bak hierin de aubergines tot ze een beetje glazig worden en laat ze uitlekken op keukenpapier.
3. Bak de ui en knoflook in de olie van de aubergines en laat uitlekken op keukenpapier.
4. Ontvel de tomaten en snijd ze grof.
5. Verdeel de aubergines in een diepe ovenschaal en strooi er de kikkererwten overheen. Verdeel de gesneden tomaten, ui en knoflook over de aubergines. Breng op smaak met zout en peper. Verdun de tomatencoulis met het warme water en giet het mengsel over de aubergines.
6. Bak de aubergines in het midden van de oven voor 20 minuten.
7. Laat het gerecht afkoelen tot kamertemperatuur en serveer met brood.

Heb jij het boek ‘Eenvoudig en simpel Libanees koken’ al en heb jij dit recept gemaakt? Tag ons in een foto van jouw resultaat op Instagram via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat een reactie achter op ons blog of op Facebook. Wij zijn benieuwd!

Libanees koken
Bol.com | Libris.nl
Fadia Zeidan
€22,95 | Deltas
ISBN 978 90 447 6237 2

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Eenvoudig en lekker Libanees koken: Msakaa
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Pien Freije
Volg Pien

Pien Freije

Duurzame foodie at De Hippe Vegetariër
Pien is een echte foodie en stagiair bij De Hippe Vegetariër. Tijdens haar studie Voeding & Diëtetiek leert ze het liefst over voeding en duurzaamheid. Het weekend staat in het teken van vegan eettentjes bezoeken in Amsterdam, een yogalesje volgen en verse ingrediënten halen op de Noordermarkt om vervolgens de keuken in te duiken. Daarnaast kan je Pien altijd blij maken met pindakaas!
Pien Freije
Volg Pien

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt