Voeding en gezondheid spelen anno 2021 een steeds grotere rol! We zijn meer bezig met ons welzijn en het in stand houden van een gezond en sterk immuunsysteem. De huidige pandemie speelt hierin natuurlijk een grote rol en daar heeft tv-kok Hugh Fearnley-Whittingstall goed op ingespeeld. In zijn nieuwste kookboek Eten als de beste laat hij met zijn zeven basisprincipes en overheerlijke recepten zien dat gezonde voeding niet lastig hoeft te zijn! Vandaag delen wij zijn recept voor een super salade waar je de hele dag op kan teren! Lees meer over Eten als de beste in onze review of bestel het boek hier!
Ingrediënten
Voor 2 personen
100 g dop- of tuinerwten, uit de vriezer
2 kropjes babyromainesla
1 middelgrote komkommer
handvol muntblaadjes
6 el yoghurt
1 el extra vergine olijfolie
mespuntje knoflook (ca. 1⁄4 teentje), geperst of fijngeraspt
sap van 1⁄2 limoen
zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
Ga jij deze salade maken? Of een ander recept uit Eten als de beste? Laat het ons weten in een reactie, via Instagram of op Facebook. Wij zijn benieuwd!
Eten als de beste
Hugh Fearnley-Whittingstall
Uitgeverij: Becht
Ingrediënten
Voor 2 personen
100 g dop- of tuinerwten, uit de vriezer
2 kropjes babyromainesla
1 middelgrote komkommer
handvol muntblaadjes
6 el yoghurt
1 el extra vergine olijfolie
mespuntje knoflook (ca. 1⁄4 teentje), geperst of fijngeraspt
sap van 1⁄2 limoen
zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Doe de erwtjes in een pan, schenk er kokend water over en breng weer aan de kook. Giet ze dan af, spoel ze af met koud water en zet apart.
- Snijd de sla overdwars in stukjes van 1-2 centimeter. Leg ze op een bord. Halveer de komkommer. Snijd een helft in de lengte in vieren en dan in stukjes van 1-2 centimeter.
- Voeg ze toe aan de sla. Strooi de erwtjes en munt erover.
- Rasp de rest van de komkommer in een kom en voeg de yoghurt, olijfolie, knoflook, het limoensap en wat zout en peper toe. Roer door elkaar en schep de dressing over de salade.
- Maal er wat extra peper over en dien op.
Ga jij deze salade maken? Of een ander recept uit Eten als de beste? Laat het ons weten in een reactie, via Instagram of op Facebook. Wij zijn benieuwd!
Eten als de beste
Hugh Fearnley-Whittingstall
Uitgeverij: Becht
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.