...

Florentines

door | 24 mei 2023 | De Hippe Vegetariër, Glutenvrij, Recepten, Suikervrij

Print Friendly, PDF & Email

In het kookboek ‘Zoet zonder suiker‘ van Kim Sue Palm vind je een perfecte variant op een echte klassieker: de heerlijk dunne en knapperige florentines, een koekje met de onderkant gedipt in chocolade. Deze koekjes zijn het perfecte bijgerecht bij een kopje thee of koffie. Het bijzondere aan dit bakboek is dat alle recepten vegan, glutenvrij en zonder geraffineerde suikers zijn, waardoor je zonder schuldgevoel kunt genieten van de heerlijkste zoete lekkernijen.

Ingrediënten
voor 11 porties
250 g geschaafde amandelen
100 g gedroogde cranberry’s
1 el gemalen lijnzaad
1/4 tl baking soda
1/8 tl kardemom, gemalen
zout

voor de karamel
150 g ahornsiroop
55 g amandelpasta
45 g kokosroom, uit blik

voor de decoratie
150 g pure chocolade

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de droge ingrediënten in een grote kom door elkaar.
3. Verwarm voor de karamel de ahornsiroop en amandelpasta in een pan op middelhoge temperatuur tot het begint te bubbelen. Doe dan de kokosroom erbij en roer goed met een garde. Zet de temperatuur laag en laat de karamel 5 minuten indikken. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
4. Voeg de karamel bij het droge mengsel en roer goed door met een grote spatel.
5. Schep met een ijsschep 11 porties op een met bakpapier beklede bakplaat.
6. Leg de uitsteekvorm over een deeghoopje en smeer het plakkerige mengsel uit met een lepel. Haal nu de uitsteekvorm weg en druk het
mengsel voorzichtig plat. Herhaal voor de andere koekjes.
7. Zet de koekjes 12 minuten in de oven. Laat de koekjes volledig afkoelen en zet ze vervolgens 20 minuten in de vriezer.
8. Smelt de chocolade au bain-marie. Houd het koekje horizontaal vast met de onderkant naar beneden. Dip de onderkant in de chocolade. Leg het koekje op een met bakpapier beklede bakplaat en laat de chocolade hard worden.

Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander recept geprobeerd uit het kookboek ‘Zoet zonder suiker‘? Laat het ons weten via een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Zoet zonder suiker
Bol.com | Libris
Kim Sue Palm
24,99 | Becht
ISBN 9789023017110

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Florentines
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Tessa Emmen
Volg Tessa

Tessa Emmen

Experimenterende foodie at De Hippe Vegetariër
Bij onze stagiair staat gezonde voeding altijd centraal. Tessa verzorgt de lekkerste glutenvrije gerechten wegens haar coeliakie. Dit heeft er voor gezorgd dat Tessa erg creatief is geworden met koken en ze experimenteert er dan ook op los om gezonde en volwaardige maaltijden voor te schotelen. Tessa kijkt altijd elk jaar uit naar de zomer, zodat zij weer alle ijssalons van Amsterdam kan uitproberen.
Tessa Emmen
Volg Tessa

Latest posts by Tessa Emmen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt