Frisse koolrabisalade met appel, venkel en quinoa
Tessa Emmen

Frisse koolrabisalade met appel, venkel en quinoa

donderdag 08 juni 2023
Koken met ingrediënten uit de seizoenen is erg duurzaam, maar ook super leuk! Meestal vind je de seizoensgroenten bij je lokale markt voor een spotprijsje! Goed voor je portemonnee en voor het milieu. Geïnspireerd door ons artikel over vergeten groenten, waarin we koolrabi in de schijnwerpers zetten, hebben we een kleurrijke en voedzame salade gecreëerd. De knapperige koolrabi, sappige appel en verfrissende venkel worden gecombineerd met voedzame quinoa. Ontdek deze verrukkelijke salade die je zintuigen zal prikkelen met zijn levendige kleuren en texturen. Klaar om te genieten?

Ingrediënten
voor 4 personen
2 koolrabi, in dunne plakjes
1 groene appel, in plakjes
1 venkel, in dunne plakjes
1 citroen, het sap
300 g quinoa
100 g walnoten, grof gehakt
50 g cranberry, gedroogd
15 g peterselie, fijngesneden
zout en peper  

voor de dressing
200 g (plantaardige) Griekse yoghurt
1 el olijfolie
½ citroen, het sap 

Bereidingswijze
1. Meng de koolrabi en de venkel in een kom met het citroensap, een scheut olijfolie en peper en zout en meng door elkaar. Zet 10 minuten in de koelkast.
2. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
3. Kook de quinoa volgens instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.
4. Meng in een kom de quinoa, koolrabi, venkel, groene appel en de helft van de peterselie.
5. Verdeel de salade over 4 borden. Verdeel de dressing over de salade en maak af met de walnoten, cranberry's en de rest van de peterselie. 

Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander lievelingsrecept met koolrabi? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.