Frittata van OERei met groene asperges en groene kruiden
Isabel Boerdam

Frittata van OERei met groene asperges en groene kruiden

woensdag 07 november 2018
We schreven het vorige maand al: ei is een volwaardige vleesvervanger en past daarom perfect in het eetpatroon van een vegetariër. Maar welk ei kies je dan? En wat maak je ermee? Wij kozen voor OERei en maakten deze overheerlijke frittata met groene asperges en groene kruiden. Deze ingrediënten samen vormen onze favoriete combinatie. Ze zijn helaas niet helemaal in het seizoen, maar goed verkrijgbaar in de vriezer :-) YUMMIE!

Wat heb je nodig?
350 gram groene asperges (buiten het seizoen uit de diepvries)
4 lente-uien
2 el zonnebloemolie
2 knoflooktenen, geperst
5 OEReieren (te koop bij Albert Heijn)
125 ml kruidenbouillon
10 gram peterselie, fijngesneden
5 gram munt, fijngesneden
100 gram verse doperwten (buiten het seizoen uit de diepvries)
zout en peper


Hoe maak je deze frittata met OERei?
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de onderzijde van de asperges en lente-ui en snijd de rest in stukken van 2 cm. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de asperges, lente-ui en knoflook 2 minuten. Zet apart en laat afkoelen.

2. Plaats de eieren samen met de tuinkruidenbouillon in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Blend het eimengsel totdat het licht wordt van kleur en een beetje begint te schuimen.

3. Verdeel de helft van de asperges, lente-ui en doperwten over een ingevette taartvorm of bakblik. Giet het eimengsel erover en verdeel de rest van de asperges, lente-ui en doperwten erover. Garneer met peterselie en munt. Bak de frittata in 40 minuten gaar in de oven. Laat de frittata 2 minuten afkoelen, snijd in stukken en verdeel over de borden.

Eetsmakelijk!

Heb jij dit frittata recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.