De ultieme Gado Gado, maar dan als salade
Lauretta Baarends

De ultieme Gado Gado, maar dan als salade

dinsdag 26 maart 2024
Naar recept
In het kookboek 'Vegan Toko' neemt Milou van der Will je mee naar de toko van haar dromen en laat zien hoe makkelijk het is om lekker te eten zonder dierlijke ingrediënten. Haar recepten zijn lekker snel en makkelijk, smaakvol en zijn perfect voor doordeweeks. Vandaag mogen wij een recept delen uit het kookboek namelijk: Gado gado salade. Gado gado is misschien wel een van de bekendste Indo-gerechten ter wereld. Iedereen kent het, iedereen maakt het anders. En dit is de lievelingsmanier van Milou. Nu ook zo benieuwd naar dit recept? Kijk snel verder!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten

voor de pindasaus

Zo maak je de gado gado salade

Stap 1

Verwarm de heteluchtoven voor tot 200 °C. Verdeel de krieltjes over de helft van de bakplaat. Besprenkel met 1 eetlepel van de olie en bestrooi met een goeie snuf zout en hussel. Schuif de bakplaat 25 minuten in de oven. Voeg de laatste 10 minuten de asperges en de bimi toe en verdeel over de andere helft van de bakplaat. Besprenkel eveneens met wat olie en zout.

Stap 2

Blancheer intussen de sugar snaps maximaal 2 minuten. Spoel goed met koud water (of leg even in ijswater).

Stap 3

Mix de pindakaas, sambal, ketjap, sojasaus en tomatenketchup met het water in een steelpannetje tot een gladde saus en verwarm zachtjes. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Verhit een koekenpan en rooster de pinda’s 3 minuten. Voeg op het laatst de kokosrasp toe en daarna ook de ahornsiroop. Schud nog even om. Hevel over in een schaaltje.

Stap 5

Verdeel de sla en radicchio over een grote serveerschaal. Voeg de geroosterde krieltjes en groenten toe. Verdeel ook de avocado, kiemgroenten en gekarameliseerde pinda’s over de salade. Serveer met de pindasaus.

Notities

Heb jij dit recept of een ander recept uit het kookboek 'Vegan Toko' gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Vegan Toko

Milou van der Will Good Cook

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.