...

Gado gado met voorjaarsgroenten

door | 26 mei 2016 | aardappel, bleekselderij, Inspirerende Foodies, kool, paprika, radijs, Recepten, snijbiet

Print Friendly, PDF & Email

Snel, makkelijk én gezond, een combinatie waar we van houden! Deze goedgevulde Gado Gado is Indonesische comfort food, op basis van voorjaarsgroenten zoals Chinese kool, snijbiet, radijs en bleekselderij. Aardappels, eieren en pindasaus erbij op een grote schaal, en geniet van dit recept!

Wat heb je nodig?
Voor de Gado Gado
2 bosjes snijbiet
¾ Chinese kool
2 puntpaprika
1 tl kurkuma
1 tl gemberpoeder
1 bosje radijs
4 stengels bleekselderij
zout
8 eieren
800 gram aardappels

Voor de pindasaus
2 zakjes bartje boemboe pindasaus/soep
300 ml water

Hoe maak je de Gado Gado?
Zet een pan water op voor de eieren. Kook ze hard in circa 8 minuten. Zet een grote pan met een laagje water en zout op om straks de snijbiet in te blancheren. Schil de aardappels en snij in mooie hapklare stukjes. Zet ze op in een pan met een klein laagje water, wat zout en de kurkuma en gemberpoeder. Breng aan de kook en stoom gaar in circa 8 -10 minuten. Snij de snijbiet in repen en was met behulp van een slacentrifuge. Verwijder eventueel lelijke bladeren van de Chinese kool, halveer, verwijder het hart en snij in repen. Blancheer de snijbiet 1 minuut in het kokende water, spoel af met koud water zodat de kleur mooi blijft. Zet weer een laagje water op en doe dan hetzelfde met de Chinese kool. Snij de radijsjes in twee of vieren en snij de bleekselderij in de lengte in drieën en dan in staafjes van circa 5 cm. Halveer de paprika’s in de lengte en snij in dunne halve maantjes. Doe het water (100 à 150 ml per zakje) in een pannetje en voeg de pindasaus/soep boemboe toe. Verhit en blijf roeren tot dat je een mooie gladde saus hebt. Voeg zo nodig nog een beetje water toe, hij moet namelijk dunner dan je misschien gewend bent, want dan schept lekker over de groenten straks (plus het hoort dun zeggen ze bij Bartje Boemboe ;)). Pel de eieren. Leg alle groenten en aardappels op een grote schaal. Serveer de eieren en de pindasaus erbij. Laat iedereen maar opscheppen!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd! 

Summary
recipe image
Recipe Name
Gado gado met voorjaarsgroenten
Published On
Hedwig Zeinstra
Volg De Krat

Hedwig Zeinstra

Vega chef at De Krat
Hedwig is de vega chef van De Krat en deelt haar vegetarische gerechten speciaal voor ons op De Hippe Vegetarier! Meer van dit soort recepten vind je wekelijks in de vegetarische gemakskrat. De Krat brengt de lokale en seizoensgebonden producten die je nodig hebt voor de recepten direct van de boer bij jou thuis. Lekker, gemakkelijk en eerlijk dus!
Hedwig Zeinstra
Volg De Krat

Latest posts by Hedwig Zeinstra (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt