Gebak met groenten is het bakboek van Vegamuze waarin je wordt meegenomen in wereld van bakken met groenten. Tijdens het doorbladeren van het kookboek bleven wij hangen op een pagina met de meest heerlijk uitziende brownies. Vegamuze combineert in dit recept ieders favoriet – Nutella – met een bijzonder ingrediënt: de champignon. Wij worden hier helemaal enthousiast van en delen dit recept daarom ook met jou! Benieuwd geworden naar deze smaakcombinatie? Lees hier hoe je ze zelf kunt maken!
Ingrediënten
voor 12 brownies
125 g witte champignons
200 g bloem
50 g gemalen hazelnoten/hazelnootmeel
150 g rietsuiker
50 g cacaopoeder
1 tl bakpoeder
1 tl baking soda
100 ml neutrale olie
1 tl vanille-extract
250 ml hazelnootdrink
handvol hazelnootjes, in stukjes + extra, om te garneren
snufje zout
voor de ganache
150 ml hazelnootdrink
50 g hazelnootpasta
100 g pure chocolade
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een vierkante bakvorm van 25×25 cm met bakpapier.
2. Hak de champignons met een scherp mes of in de keukenmachine superfijn en doe ze in een kom. Meng ze met alle droge ingrediënten.
3. Roer nu de olie, het vanille-extract en de hazelnootdrink door het beslag en blijf roeren totdat je een glanzend beslag hebt. Meng ook de hazelnootstukjes erdoor.
4. Schep het beslag in de bakvorm en zet deze 20-25 minuten in de oven. De brownie mag van binnen niet meer rauw zijn, maar er mogen zeker nog wat deegkruimels aan jouw cakenaald blijven hangen. Laat volledig afkoelen.
5. Maak na het afkoelen de smeuïge ganache. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en laat op laag vuur smelten. Roer totdat je een homogene en glossy ganache hebt.
6. Giet de ganache over de bovenkant van de brownie en strooi er wat gehakte hazelnoten over. Zet in de koelkast om op te stijven. Snijd dan pas in stukken.
Heb jij dit recept of een ander recept uit Gebak met groenten gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Gebak met groenten
Vegamuze
Uitgeverij: Sterck & De Vreese
ISBN: 978 90 5615 805 7
€22,50
0 reacties