Zo fijn op een winterse avond: gekarameliseerde groenten die stomend uit de oven komen. De ietwat wrange spruiten in combinatie met de ahornsiroop, de aardse broccoli, de notige rucola en de zoete cranberries zijn een geweldige combinatie. Onverwacht gezond comfort food!
Wat heb je nodig?
Voor de groenten:
300 gram spruiten (reken 150 gram per persoon)
1 broccoli
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels ahorn siroop
2 eetlepels balsamico azijn
zakje rucola
handvol gedroogde cranberries
zout en peper
Extra:
Combineren met bruine rijst of een stevig stuk oerbrood.
Hoe maak je deze gekarameliseerde spruiten?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de buitenste bladeren van de spruitjes en snij ze door het midden. Snij de roosjes van de broccoli en leg de groenten op twee aparte ovenplaten (kan ook op één, maar de broccoli moet er eerder uit). Meng de olijfolie met de ahornsiroop en de balsamico azijn en verdeel over de groenten, voeg zout en peper toe naar smaak. Rooster de spruiten gedurende 40 minuten en de broccoli gedurende 20 minuten terwijl je ze af en toe omspatelt (wel in de gaten houden!). Wees niet bang om ze flink te laten karameliseren en bruin te laten worden. Zodra de groenten klaar zijn, laat ze afkoelen tot eettemperatuur en meng dan met de rucola en de cranberries. Breng op smaak en voeg eventueel meer dressing toe naar wens. Heerlijk met bruine rijst of een stevig stuk oerbrood. Je bent klaar om te serveren!
Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog!
0 reacties