...

Gekarameliseerde spruiten uit de oven

door | 25 feb 2014 | broccoli, Glutenvrij, Recepten, rucola, Salade, spruitjes, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Zo fijn op een winterse avond: gekarameliseerde groenten die stomend uit de oven komen. De ietwat wrange spruiten in combinatie met de ahornsiroop, de aardse broccoli, de notige rucola en de zoete cranberries zijn een geweldige combinatie. Onverwacht gezond comfort food!

Wat heb je nodig?
Voor de groenten:
300 gram spruiten (reken 150 gram per persoon)
1 broccoli
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels ahorn siroop
2 eetlepels balsamico azijn
zakje rucola
handvol gedroogde cranberries
zout en peper


Extra:
Combineren met bruine rijst of een stevig stuk oerbrood.

Hoe maak je deze gekarameliseerde spruiten?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de buitenste bladeren van de spruitjes en snij ze door het midden. Snij de roosjes van de broccoli en leg de groenten op twee aparte ovenplaten (kan ook op één, maar de broccoli moet er eerder uit). Meng de olijfolie met de ahornsiroop en de balsamico azijn en verdeel over de groenten, voeg zout en peper toe naar smaak. Rooster de spruiten gedurende 40 minuten en de broccoli gedurende 20 minuten terwijl je ze af en toe omspatelt (wel in de gaten houden!). Wees niet bang om ze flink te laten karameliseren en bruin te laten worden. Zodra de groenten klaar zijn, laat ze afkoelen tot eettemperatuur en meng dan met de rucola en de cranberries. Breng op smaak en voeg eventueel meer dressing toe naar wens. Heerlijk met bruine rijst of een stevig stuk oerbrood. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gekarameliseerde spruiten uit de oven
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
1.51star1stargraygraygray Based on 21 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt