...

Gekleurd pastadeeg

door | 16 aug 2023 | De Hippe Vegetariër, Diner, Pasta, Recepten

Print Friendly, PDF & Email

Ontdek vandaag hoe je jouw eigen gekleurde pasta kunt maken op een leuke en creatieve manier! We delen graag een recept uit het kookboek Vegan pasta, waarin Brianna Claxton stap voor stap uitlegt hoe je dit maakt. Het is een super leuke manier om je gerechten visueel aantrekkelijker te maken. Er zijn verschillende ingrediënten die je hiervoor kunt gebruiken. Zelfs degenen die normaal gesproken geen fan zijn van bietjes, kunnen een bord vol paarsgekleurde pasta niet weerstaan! Wie wil dat nou niet proberen? Aarzel niet langer en ontdek snel het recept hieronder!

 

Ingrediënten 

voor 450 g deeg
360 g fijn griesmeel van harde tarwe
120 ml warm water, plus 2¼ el extra
zout
patentbloem of bloem type ’00’, om te bestuiven

kies een van de volgende opties
40 g diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
1 el actieve houtskool
1 el bietenpoeder
1 el kurkumapoeder

 

Bereidingswijze 

1. Voeg het griesmeel toe aan een grote mengkom en maak in het midden een kuiltje.
2. Voeg 120 ml warm water, zout en één van de kleurenopties toe aan het kuiltje en meng alles door met een vork, tot er een ruw deeg ontstaat. Wanneer je hebt gekozen voor de uitgelekte diepvriesspinazie, puls dan eerst deze groente in een keukenmachine voor een glad mengsel.
3. Leg het deeg op het aanrecht en kneed 3 tot 5 minuten rustig door.
4. Vorm het deeg tot een gladde, compacte bal. Voeg wat extra water toe als het deeg te droog is.
5. Wikkel het gekleurde deeg in plasticfolie en laat minimaal 30 minuten maar liever een uur rusten. Kneed het deeg daarna een paar keer door en rol uit op een licht met bloem bestoven werkvlak. Gebruik hiervoor patentbloem of ’00’.
6. Rol het deeg met een deegroller of een pastamachine uit tot een lap van 3 mm dik. Als je geen pastamachine gebruikt, houd dan een breedte aan van ongeveer 15 cm voor de volgende stap.
7. Vouw het deeg in drieën: vouw hiervoor beide zijkanten naar het midden en vouw dubbel.
8. Draai het deeg om en snijd in slierten van de gewenste dikte, of laat het vel heel om er andere pastavormen van te maken.
9. Bestrooi het deeg vervolgens met patentbloem of ’00’, leg op een bakplaat en laat 15 tot 20 drogen.
10. Kook de gekleurde pasta 4 tot 5 minuten in een grote pan komend gezouten water.

Probeer ook eens dit recept voor gekleurde gnocchi!

Heb jij dit recept geprobeerd? Of een ander recept uit ‘Vegan Pasta‘? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Vegan Pasta
Bol.com | Libris
Brianna Claxton
Good Cook
ISBN: 978 946 143 2902
€23,50

REVIEW: Vegan Pasta

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Gekleurd pastadeeg
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Tessa Emmen
Volg Tessa

Tessa Emmen

Experimenterende foodie at De Hippe Vegetariër
Bij onze stagiair staat gezonde voeding altijd centraal. Tessa verzorgt de lekkerste glutenvrije gerechten wegens haar coeliakie. Dit heeft er voor gezorgd dat Tessa erg creatief is geworden met koken en ze experimenteert er dan ook op los om gezonde en volwaardige maaltijden voor te schotelen. Tessa kijkt altijd elk jaar uit naar de zomer, zodat zij weer alle ijssalons van Amsterdam kan uitproberen.
Tessa Emmen
Volg Tessa

Latest posts by Tessa Emmen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt