Gepofte knolselderij en knoflook met noten-saliesaus
Isabel Boerdam

Gepofte knolselderij en knoflook met noten-saliesaus

maandag 05 december 2016
Het is december, de grote feestmaand! Dus extra veel overheerlijke kerstrecepten op De Hippe Vegetarier voor de feestdagen. Dit doen we dit jaar niet alleen, we mogen ook drie fantastische recepten van Foodies magazine delen! Zoals deze gepofte knolselderij met knoflook en noten-saliesaus. Ideaal als tussengerecht of bijgerecht. Dit is één van de maar liefst 100+ kerstrecepten die te vinden is in het superdikke Christmas Issue van Foodies. Hierin vind je 220 pagina's met stylingtips voor je kersttafel, verrukkelijke wijnen en kerstcocktails, etiquetteles van Janny van der Heijden en een stap-voor-stap plan om de oogverblindende covertaart zelf te maken. Hebben? Hij ligt nu kersvers in winkels en is de koop via de webshop van Foodies. De voorpret is begonnen!

Ingrediënten
1 stevige knolselderij
1 bol knoflook
1 bosje verse salie
3 el olijfolie
1 bosje bladselderij
100 g gezouten noten (bijv. amandelen en pecannoten)
zout en peper
neutrale olie (bijv. zonnebloemolie)
aluminiumfolie

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Snijd de dikke schil en de wortels van de knolselderij. Leg 2 grote vellen aluminiumfolie kruislings over elkaar en leg de knolselderij en de bol knoflook erop. Verdeel er de helft van de salie over. Besprenkel de knolselderij met 1 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verpak dan het geheel goed in de aluminiumfolie en pof in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar. Verhit daarnaast een laagje olie in een koekenpan en bak er de overige salie lichtbruin in. Laat op een bord afkoelen en knapperig worden. Was intussen de bladselderij en hak hem fijn. Hak ook de noten fijn. Duw dan de zachte pulp uit de teentjes knoflook. Meng voor de saus de bladselderij met de noten, de knoflook, 2 el olijfolie, zout en peper tot een stevig mengsel. Leg de gepofte knolselderij op een schaal en verdeel de saus en de knapperige salie erover. Snijd de knolselderij aan tafel in plakken.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Recept uit Foodies Christmas Issue 2016. Foto’s: Sven Benjamins  Foodstyling & receptuur: Nadia Zerouali  Styling: Gonnie Constansia  

Notities

Op zoek naar de beste knoflookpers om je knoflook te persen? Klik dan hier en vind onze favorieten!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

2 Reacties

Lekker recept maar de knolselderij moest wel ruim twee uur in de oven (twee uur met folie, half uur afbraden zonder folie). Notenpasta erbij was erg lekker.

12:11 19 januari 2024

Dank voor het delen van je feedback Tony, heel fijn!!

12:11 19 januari 2024

Lekker hoor, maar na een uur in de oven was de knol nog erg hard. Nog zeker 10 minuten magnetron er achteraan nodig.

12:11 19 januari 2024

Hi Annet, Leuk om te horen dat jij dit recept hebt geprobeerd. Het kan natuurlijk zo zijn dat jouw oventijd wat langer is dan die van ons. Niet elke oven werkt hetzelfde, dit is altijd een beetje uit proberen. Liefs, Karlijn

12:11 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.