In het recept van vandaag staat de winterse knolselderij centraal! Deze vezelrijke knol is een ontzettend veelzijdig ingrediënt die we graag vaker zouden zien. Zo kun je er ook puree van maken of het bakken als frietjes. Het recept voor deze gerookte paddenstoelen met knolselderijtaco’s wat wij vandaag met jullie delen komt uit het kookboek ‘Mind Food‘ van Lauren Lovatt. Lees snel verder voor het recept!
Ingrediënten
voor vier personen
1 knolselderij, geschild, in plakken van 2,5 mm (bewaar de rest voor de salsa)
2 el olijfolie
snufje zout
voor de chocobonen
1 blik (400 g) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
1 zoete ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
30 g pure chocolade
2 el olijfolie
½ tl zout
voor de knolselderijsalsa
1 citroen
1 el fijngesneden peterselie
1 el olijfolie
1 tl chilivlokken
¼ tl zout
geraspte schil en sap van 1 biologische
overgebleven knolselderij
voor de knoflookpaddenstoelen
1 teentje knoflook, geperst
1 takje rozemarijn, fijngesneden
200 g paddenstoelenmix, in stukjes
2 el plantaardige boter
1 el olijfolie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Leg de plakken knolselderij op de beklede bakplaat en besprenkel ze met olie, het zout en 2 eetlepels water. Bak ze in ongeveer 20 minuten gaar. Bak ze niet te lang, want ze moeten zacht en lichtgoud worden maar niet hard.
3. Verwarm 2 eetlepels olie in een pannetje, voeg de ui en een halve theelepel zout toe en fruit 10 minuten op laag vuur, totdat de ui zacht en glazig is. Roer vervolgens één teentje knoflook erdoor en bak 1 minuut mee.
4. Voeg de zwarte bonen en chocolade toe en verwarm totdat de chocolade is gesmolten en de bonen heet zijn.
5. Snijd voor de knolselderijsalsa het overgebleven stuk knolselderij netjes in kleine blokjes – goed voor je snijvaardigheden! Schep de rest van de salsa-ingrediënten erdoor en zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
6. Verhit één eetlepel olijfolie in een grote koekenpan, voeg de paddenstoelenmix toe en bak ze in ongeveer 5 minuten goudkleurig.
7. Roer de overige ingrediënten voor de knoflookpaddenstoelen erdoor en bak deze één minuut mee totdat de knoflook lekker ruikt. Wij ruiken het nu al!|
8. Schep in elke knolselderijtaco wat chocobonen, paddenstoelen en salsa. Je kunt eventueel boerenkool, wat kiemen en een of meerdere sauzen toevoegen. Lauren: ‘ga zitten, geniet en voed je geest’.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten in een reactie, of op Facebook. Of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!
Mind Food
Bol.com | Libris
Lauren Lovatt
TERRA
ISBN: 9789089899217
€25,99
0 reacties