...

Geroosterde paprika gevuld met kruidige quinoa

door | 14 jul 2014 | Glutenvrij, Granen, Groenteschotel, paddenstoelen, paprika, Recepten, spinazie, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Gevulde groenten: altijd een feest voor het oog en toch super snel te maken. Deze paprika is daar weer een mooi voorbeeld van! Een heerlijk gezonde variant met quinoa, champignons, maïs, spinazie en rozijnen. Een eenvoudige favoriet!

Wat heb je nodig?
4 grote paprika’s (een per persoon)
1 kop quinoa
1 blokje groentebouillon
1 doosje champignons
1 uitje
1 teen knoflook
1 eetlepel komijn
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gember
1 theelepel kaneel
2 grote handen spinazie
1 blikje mais
1 handje rozijnen, geweekt in heet water
olijfolie, zout en peper


Hoe maak je deze gevulde paprika’s?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, in groentebouillon in plaats van water. Snij de champignons, de ui en de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak ze daarin met alle kruiden (komijn, kurkuma, gember, kaneel). Snij de spinazie fijn en meng samen met de maïs en de geweekte rozijnen door de gekookte quinoa. Voeg daar ook de champignon-ui-knoflook mix aan toe. Snij het hoedje van de paprika’s, verwijder de draden en de zaadjes en schep de vulling erin. Zet de paprika’s in een ovenschaal waarin ze rechtop kunnen staat en bedek met folie of een deksel. Bak de gevulde paprika’s gedurende 35 minuten, haal daarna de folie of het deksel eraf en bak nog 15 minuten tot de bovenkant knapperig is. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Oh My Veggies. Vrolijk vegetarisch en veganistisch kookblog

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Geroosterde paprika gevuld met kruidige quinoa
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

4 Reacties

  1. Peter

    Super lekker en gemakkelijk gerecht; succes bij etentjes! Ik maak er een heerlijk en mooi bord van, en voeg bijvoorbeeld vega bonenburgers toe, rode bietjes en een lekkere salade. In de paprikavulling laatst geroosterde zonnebloempitten toegevoegd. De ovenstand klopt niet, mag hoger, rond 200 graden, duurt anders wel erg lang. Geniet! ‍ Grtzz Peter

    Antwoord
  2. tida

    Leuk recept, maar gebruik geen groentebouillon van een pakje!

    Antwoord
  3. Marjolijn

    Fantastisch gerecht. We hebben echt genoten!

    Antwoord
    • Isabel Boerdam

      Wat leuk om te horen Marjolijn, dankjewel!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt